İlçeler Haber Girişi : 25 Ocak 2014 14:58

Yaşlı hasta bakım kursu ve kadın istihdamı projesi

Yaşlı hasta bakım kursu ve kadın istihdamı projesi
Çat Kaymakamı Doğan Dinç, öncülüğünde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde Meslek Edindirme kapsamında Evde Yaşlı ve Hasta Bakım Kursu açıldı. Kursta 30 Kadın Kursiyer eğitim görüyor.
Erzurumajans-Çat Kaymakamı Doğan Dinç, öncülüğünde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde Meslek Edindirme kapsamında Evde Yaşlı ve Hasta Bakım Kursu açıldı. Kursta 30 Kadın Kursiyer eğitim görüyor.

Kurs Bitiminde Çat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca hazırlanacak olan Evde Yaşlı ve Hasta Bakım Projesinin uygun görülmesi halinde kurstan sertifika alan 8 ila 10 kadın kursiyere ilk etapta 6 aylık iş imkanı sağlanacak.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfıca hazırlanacak proje ile sosyal ve ekonomik yönden yoksulluk içinde bulunan yardıma ve bakıma muhtaç ancak huzurevi hizmeti istemeyen yaşlıların kendi bulundukları sosyal çevreden ayrılmadan evlerinde temizlik ve gıda ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanıyor. Proje ile evde kendi bakımını tam anlamıyla gerçekleştiremeyen bu nedenle sağlık sorunları yaşayan ve maddi yoksunluk içinde olan bu vatandaşlarımızı kötü yaşam koşullarından kurtarmak daha sıhhi ortamlar sağlanabilecek.

Ayrıca; kurslardan sertifika alan kadın kursiyerlere hastanelerde , Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde bulunan kurumlara ait Huzurevleri, Sevgi ve Şefkat evleri gibi birimlerde iş imkanı sağlanabileceği belirtildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.