İlçeler Haber Girişi : 08 Şubat 2013 12:06

Yavru yaban keçisine sahip çıktı

Yavru yaban keçisine sahip çıktı
Yusufeli-Oltu Karayolunda kayalıklardan aşağıya yuvarlanarak asfaltın kenarına düşen yaban av keçisi yavrusuna duyarlı vatandaş Avukat Gökhan Gedik, yardım elini uzattı.
Erzurumajans-Yusufeli-Oltu Karayolunda kayalıklardan aşağıya yuvarlanarak asfaltın kenarına düşen yaban av keçisi yavrusuna duyarlı vatandaş Avukat Gökhan Gedik, yardım elini uzattı.

Avukat Gedik, yavru yaban keçisini aracına kadar kucağında taşıdı. Yavru yaban keçisinin veterinerde tedavi edilmesini sağlayan Gedik’e bu duyarlılığından ötürü çevredeki vatandaşlar teşekkür etti.

Yusufeli ilçesine bağlı Yeniköy yakınlarında sarp kayalıklardan aşağıya yuvarlanarak karayolunun kenarına düşen bir yaşındaki dişi yaban keçisi, hayvansever duyarlı vatandaş Avukat Gökhan Gedik tarafından tedavi amaçlı veterinere götürüldü.
Bu arada aracıyla seyir halinde olan ve yol kenarında hareketsiz yatan yavru keçiyi görünce hemen duran Avukat Gökhan Gedik, yavru yaban keçisini kucağına alarak otomobiliyle Yusufeli ilçe merkezindeki bir veterinere götürülmesini sağladı.
Duyarlı vatandaş Gedik, “Umarım herkes doğaya karşı bu kadar saygılı olur ve bölgemizin yaban hayatının bir güzelliği olan bu yaban keçilerinin sayısını artırırız.” dedi.
Önce keçiye ne olduğunu anlayamayan yoldan geçen sürücüler, bir süre keçinin kayalıklardan karayoluna kadar nasıl düştüğü merakını yaşadı.

Yavru keçiye ne olduğunu anlamaya çalışan vatandaşlar, türlü türlü yorumlar yaparken İşhan Köyü Muhtarı İsa Kuzu ise, yavru keçinin kayalıklarda diğer yavru keçilerle kavga ederken aşağıya yuvarlanmış olabileceğini söyledi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.