Bölge Haber Girişi : 06 Temmuz 2011 00:22

Yaz okulları görkemli törenle başladı!..

Yaz okulları görkemli törenle başladı!..
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından her yıl geleneksel olarak 29 Haziran'da başlatılan Yaz Spor Okulları Erzurum'da da start aldı.

Erzurum Ajans-Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından her yıl geleneksel olarak 29 Haziran’da başlatılan Yaz Spor Okulları Erzurum’da da start aldı. 6. GAP Yaz Spor Oyunları nedeni ile de Erzurum’da Yaz Spor Okulları resmi açılışı bugün Cemal Gürsel Spor Salonu’nda düzenlenen törenle yapıldı.

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen geleneksel yaz spor okullarının açılışı görkemli geçti. Sporcuların nefes kesen gösterileri protokolden ve davetlilerden alkış aldı.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Gençlik ve Spor İl Şube Müdürü Hüdaverdi Uğur, Yakitiye İlçe Müdürü Suat Yılmaz, Palandöken İlçe Müdürü Köksal Kaçmaz, TRT Müdürü Salih Lütfü Şengül, DSİ Bölge Müdürü Mustafa Bahadır ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Koordinatörü Ahmet Çelebi ile çok sayıda davetli de açılış törenlerine katıldı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün sözleşmeli ve fahri antrenörlerinin de hazır bulunduğu Yaz Spor Okulları açılış törenleri oldukça renkli geçti.

GÖSTERİLER NEFES KESTİ

İkram Sönmez’in sunuculuğunu yaptığı Yaz Spor Okulları, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi’nin Türkiye Şampiyonu olan Bar ekibi bir gösteri yaptı. Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından spor branşlarında gösteriler yapıldı. Karateden baskete, güreşten, judoya, badmintondan, cimnastiğe, tenisten, boksa birçok branşta sporcular gösteri yaptı. Sporcuların nefes kesen gösterileri protokolden ve davetlilerde alkış aldı.

Gençlik ve Spor İl Şube Müdürü Hüdaverdi Uğur, Yaz Spor Okulları’nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak, bugün Yaz Spor Okullarımızı resmen başlatmış oluyoruz. 32 branşta, onlarca öğrenci kurslarımıza kayıt yaptırdı. Ayrıca spor branşlarımızda lisanslı olan sporcularda çalışmalara iştirak edecek. 80 dolayında antrenörümüz Yaz Spor Okulları’nda görev yapacak. Amacımız gençlerimizi sporun içine çekerek, onları zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak. Ayrıca yetenekli sporcuları tespit ederek, onları Türk sporuna kazandırmaktır. Yaz spor okullarımız ilimize hayırlı olsun, bugün açılışımızı onurlandıran protokole ve tüm öğrencilerimizin velilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

32 branşta açılan ve 80 antrenörün görev yapacağı Yaz Spor Okulları’nda Bin beş yüz öğrencinin spor yapması sağlanacak. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılan Yaz Spor Okulları’nda atletizm, badminton, basketbol, boks, buz hokeyi, buz pateni, short track, curling, cimnastik, dağcılık, eskrim, görme engelliler, güreş, halk oyunlar, halter, hentbol, izcilik, judo, karate, kayak, tekerlekli kayak, kick boks, kızak, masa tenisi, okçuluk, özel sporlar, satranç, taekwondo, tenis, voleybol ve yüzme branşlarında eğitim verilecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.