Eğitim Haber Girişi : 28 Nisan 2012 17:40

'Yeni Anayasa'ya genç bakış' sempozyumu

'Yeni Anayasa'ya genç bakış' sempozyumu
Sosyal Bilimler Liseleri arası öğrenci sempozyumlarının dördüncüsü bu yıl Erzurum da gerçekleştiriliyor.
Erzurum Ajans-Sosyal Bilimler Liseleri arası öğrenci sempozyumlarının dördüncüsü bu yıl Erzurum da gerçekleştiriliyor. Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve iki gün sürecek olan sempozyumun bu yıl ki konusu ‘Yeni Anayasa’ya Genç Bakış’ olarak belirlendi.
İstanbul, Ankara, Kayseri, Konya, Gaziantep, Malatya, Adana, Elazığ, Kütahya ve Manisa’nın da aralarında olduğu birçok kente ki Sosyal Bilimler Lisesinin katıldığı sempozyuma ev sahipliği yapan Erzurum’u da Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi temsil ediyor.
Çok sayıda akademisyenin ve Atatürk Üniversitesi Öğrencisinin izlediği sempozyumun açılış konuşmasını Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge yaptı. Atatürk Üniversitesi Oditoryumu Mavi Salon da gerçekleşen Sempozyumun ilk oturumuna, Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Tevfik Gülsoy başkanlığında, Kocaeli Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi, Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi, İzmir Cengiz Aytmatov Lisesi ve Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi katıldı.
Her okulu bir öğrencinin temsil ettiği sempozyumda, gençler, geçmişten günümüze anayasa çalışmaları hakkında bildirilerini sunarken, aynı zaman da yeni anayasa da yer almasını istedikleri başlıkları ve gündem maddelerini savunuyorlar.
Toplam 5 oturumda yapılacak sempozyumun ardından saat 17.00 da, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Hanefi Karabıyık, sempozyumu değerlendirecek. Sempozyumun 2. Gününde sempozyuma katılan tüm okulların öğrenci ve öğretmenlerine Erzurum’un tarihi ve turistik mekanlarının kapsayan bir şehir gezisi düzenlenecek. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.