Siyaset Haber Girişi : 30 Haziran 2014 12:00

Yeni başbakan kim olacak?

Yeni başbakan kim olacak?
Başbakan Erdoğan'ın Köşk'e çıkması durumunda 2015 seçimlerine kadar koltuğunu Mehmet Ali Şahin ya da Binali Yıldırım'a bırakacağı öğrenildi.
Erzurumajans-Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala partiler çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. CHP ve MHP'nin Ekmeleddin İhsanoğlu ismi üzerinde karar kılmalarının ardından gözler HDP ve Ak Parti'nin adaylarına çevrildi.

ERDOĞAN 2 İSİM ÜZERİNE YOĞUNLAŞTI

HDP'de Selahattin Demirtaş'ın adaylığına kesin gözle bakılırken, Ak Parti'de beklentiler Başbakan Erdoğan'ın aday olacağı yönünde. Başkent kulislerinde tüm hesaplar Erdoğan'ın adaylığı üzerine yapılırken, Ak Parti'nin başına kimin geçeceği de merak edilen bir başka konu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün geçici başbakanlığa sıcak bakmadığını açıklaması üzerine başka formüller üzerinde duruluyor. Haberler.com'un Ak Parti kulislerinden edindiği bilgiye göre; Bu konuda yol haritasını belirleyen Başbakan Erdoğan'ın Köşk'e çıkması durumunda seçimlere kadar olan 10 aylık sürede koltuğunu Mehmet Ali Şahin ya da Binali Yıldırım isimlerinden birine bırakacağı ileri sürüldü.

BÜLENT ARINÇ 45 GÜN KALACAK


Erdoğan'ın Köşk'e çıkmasıyla hem başbakanlık, hem de AKP Genel Başkanlığı koltukları boşalacak. Bu nedenle de gözler bu 2 koltuğun yeni sahibine yönelecek. Kulislerde Erdoğan'ın yeni görevlendirme için 45 gün içinde yapılacak AKP kongresinde seçilecek ismi bekleyeceği belirtilirken, bu süre içinde başbakanlığı, başbakan yardımcılarından birinin vekaleten yürüteceği, bu ismin de Bülent Arınç olabileceği belirtiliyor.

ASIL YARIŞ 2015'TEN SONRA


Kulislerde, partinin gelecek planlarında adları öne çıkan Gül ve Kurtulmuş'un milletvekili olmalarıyla birlikte liderlik konusundaki asıl yarışın, seçimlerden sonra 2015'te başlayacağı belirtiliyor. Olgun Kızıltepe / HABERLER.COM
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.