Ekonomi Haber Girişi : 23 Nisan 2013 17:03

Yücelik TV8'e konuştu

Yücelik TV8'e konuştu
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, MNG Kargo'nun 10. Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle hayata geçirdiği, "Aç Kanatlarını Türkiye Projesi" kapsamında yapılan televizyon çekiminde Erzurum ekonomisini anlattı.
Erzurumajans-Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, MNG Kargo'nun 10. Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle hayata geçirdiği, "Aç Kanatlarını Türkiye Projesi" kapsamında yapılan televizyon çekiminde Erzurum ekonomisini anlattı.

MNG Kargo Erzurum Bölge Müdürü Mehmet Arslan ve TV8 ekibini ETSO'daki makamında konuk eden Başkan Lütfü Yücelik, Erzurum'un ekonomik potansiyellerini ve kentte sanayinin gelişememesinin nedenlerini anlattı, yaşanan sorunların çözümü noktasında düşüncelerini dile getirdi. Şirketin hayata geçirdiği projenin; ülkemizde üretimi, ihracatı ve istihdamı destekleyen önemli bir proje olduğunu vurgulayan Başkan Yücelik, "Her biri alanında uzman bir ekibin ildeki sanayici, ticaret erbabı, küçük-orta işletme sahipleri ve esnafımızın işlerini geliştirmelerine yardımcı olmaları, yeni açılımlar sunmaları ve bilgilendirme toplantıları ile ücretsiz danışmanlık hizmeti vermelerini son derece önemsiyoruz." diye konuştu. Ekonomik kalkınmanın temelini üretimin oluşturduğunu ve üretimin olmadığı yerde gelişmenin ve kalkınmanın da ağır aksak ilerlediğini belirten Başkan Yücelik, "Üretim olmazsa ekonomik kalkınma güçleşir. Önümüzdeki en büyük engellerden birisi iklimsel şartlar... Şehrimizin karşı karşıya olduğu bu ve benzeri olumsuzluklar göz önüne alınarak sağlanacak teşviklerin daha faydalı olacağına inanıyoruz" dedi.

Başkan Yücelik TV8 ekibine verdiği röportajın ardından Havuzbaşı'nda konuşlanan MNG Kargo TIR'ını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Haziran ayında sona erecek proje kapsamında 26 ilin iş dünyası temsilcileriyle buluşacak olan MNG Kargo TIR'ı 82 günlük etkinliği süresince 5.950 kilometre yol katedecek.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.