Bölge Haber Girişi : 29 Mayıs 2011 00:06

Zilan Şeyhlerine ziyaretçi akını!..

Zilan Şeyhlerine ziyaretçi akını!..
Her sene Mayıs ayının son haftalarında düzenlenen Zilan türbe ziyaretleri dünden itibaren başladı. İki gün bir gece süren Zilan şeyhleri ziyareti için Türkiye'nin her tarafından on binlerce kişi geldi.

Erzurum Ajans-Her sene Mayıs ayının son haftalarında düzenlenen Zilan türbe ziyaretleri dünden itibaren başladı. İki gün bir gece süren Zilan şeyhleri ziyareti için Türkiye'nin her tarafından on binlerce kişi geldi.

Batman'ın Beşiri ilçesi Ziyaret köyü yakınında bulunan Zilan şeyhleri kabristanına her yıl Mayıs ayında düzenlenen ziyaret bu yıl karnaval gibi geçti.Yaklaşık 30 bin kişinin ziyaret ettiği Zilan şeyhleri kabristanına adeta çadır şehir kuruldu. Şeyh Halit ve oğlu Şeyh Kasım'ın kabirlerinin bulunduğu kubbeye akın eden müritler, zaman zaman izdihama neden oldu. Zilan Şeyhleri'nin kabirlerinin başına gelen müritler dua etti. Kadın, erkek, genç, yaşlı, her kesimden insanın ziyaret ettiği türbe civarında bin

dönümlük araziye çadır kuran ziyaretçi müritlerle birlikte işportacılar da geniş bir alanı kapladı. Şeyh Halit ve Şeyh Kasım'ı anma adı altında düzenlenen ziyarete başta İstanbul, Ankara, İzmir, Samsun, Diyarbakır, Malatya, Erzurum, Erzincan olmak üzere Türkiye'nin her tarafından on binlerce insan akın etti. Ankara'dan Batman'a gelen Mustafa Gündüz, Ankara'dan geldiklerini ve her yıl Mayıs ayının son haftasında buraya geldiklerini ve türbeyi ziyaret ettiklerini söyledi. Seyithan Akburç ise Samsun'dan geldiğini ve 1970 yılından beri her yıl buraya geldiğini belirtti. Şeyh Süleyman'ın oğlu Şeyh Selman Bağdu, birlik beraberlik barış kardeşlik ortamıyla gelenekselleşen anma etkinliklerinin yine hep beraber gerçekleştirdiklerini bütün sevenlerinin burada olduğunu ifade ederek, Türkiye'nin her yerinden gelenlere teşekkür etti.

Türbeyi ziyaret ettikten sonra çadıra doğru gelen genç Şeyh Selman Bağdu müritlerin yoğun ilgisi ile karşılaştı.Kadın erkek müritler genç şeyhin fotoğrafını çekmek için birbirleri ile yarıştı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.