Kültür-Sanat Haber Girişi : 07 Ocak 2015 17:08

100. Yılında her ilde her dilde Çanakkale projesi

100. Yılında her ilde her dilde Çanakkale projesi
Sarıkamış Şehitleri'ni Anma Yürüşü'nün 100. Yılının yankılarının sürdüğü bugünlerde yeni bir heyecanın arifesine geldi.
Erzurumajans-Sarıkamış Şehitleri'ni Anma Yürüşü'nün 100. Yılının yankılarının sürdüğü bugünlerde yeni bir heyecanın arifesine geldi.

Çanakkale Şehitleri'nin Anma Programı'nın 100. Yılı da büyük bir katılımla gerçekleşecek. Bunun için100.Yılında her ilde her dilde Çanakkale projesi öncesinde Erzurum'da da konferans verildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilecek etiklik hakkında Proje Koordinatörü Enes Güney, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde bir konferans verdi. Gençleri Osmanlı arşivinden çıkardığı değerli fotoğraflarla bilgilendiren Güney, gençlerin geleceğini daha iyi inşa etmeleri için Çanakkale Zaferiyle ilgili bilgiler verdi.

Programa Halkla İlişkiler Uzmanı ve Gençlik Lideri Mehmet Kahraman moderatörlük yaptı. Programda konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil de, Çanakkale Zaferiyle ilgili olarak düşüncelerini açıklarken, kendisini gençlerin uzun süre ayakta alkışlaması üzerine şaşkınlığını ifade eden Taşkesenligil, "Hayırdır niçin bu kadar alkışladınız" diye sorunca, Gençler, "Biz Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ya spor kursları ya da gençlik faaliyetlerine katılıyoruz. Bu sayede Erzurum dışındaki illerin tarihi ve kültürlerini görme şansı buluyoruz" diye konuştular. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.