Erzurum Haber Girişi : 27 Mart 2016 18:00

AFAD Palandöken'de eğitimlerini sürdürüyor

AFAD Palandöken'de eğitimlerini sürdürüyor
Türkiye'nin en iyi kurtarma ekiplerinden biri olarak gösterilen Erzurum Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü, Palandöken'deki çığ eğitimlerini aralıksız sürdürüyor.
Erzurumajans-Türkiye'nin en iyi kurtarma ekiplerinden biri olarak gösterilen Erzurum Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü, Palandöken'deki çığ eğitimlerini aralıksız sürdürüyor.

Deniz seviyesinden 3 bin 176 metre yükseklikteki Palandöken'i bir okula çeviren Erzurum AFAD ekipleri 2 bin 500 rakımda, 11 ilin Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğüne çığ eğitimi verdi. Bu eğitimin Türkiye'deki tüm illerin arama kurtarma birliklerine verileceğini söyleyen Erzurum Arama Kurtarma Birlik Müdürü Zafer Özcan, eğitimlerin başarıyla sürdüğünü söyledi. Çığda uzmanlaşmış ekibinin gelen ekiplere uygulamalı olarak çığda neler yapılacağını tek tek gösterdiğini ifade eden Özcan, eğitimlerin sonunda AFADEM eğitim merkezi tarafından katılımcılara sertifikalarının verileceğini belirtti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.