Bölge Haber Girişi : 03 Eylül 2011 14:24

Afganlı çocuklarla dostluk maçı!..

Afganlı çocuklarla dostluk maçı!..
Erzurum'da Afgan Türk dostluğu mahalle maçında skorlara yansıdı. Afganistan'da yaşanan iç karışıklık sebebi ile Erzurum'a yerleşen Afganlı ailelerin çocukları yerleştikleri mahallede yaşayan Türk çocukları ile dostluk maçı yaptı.

Erzurum Ajans-Erzurum'da Afgan Türk dostluğu mahalle maçında skorlara yansıdı. Afganistan'da yaşanan iç karışıklık sebebi ile Erzurum'a yerleşen Afganlı ailelerin çocukları yerleştikleri mahallede yaşayan Türk çocukları ile dostluk maçı yaptı.

Ülkelerindeki iç karışıklıklar sebebi ile kaçarak Türkiye'ye sığınan 268 aile de Erzurum'un çeşitli semtlerinde barınıyor. Erzurum Yakutiye Ayazpaşa Mahallesi'nde iç içe yaşayan Afgan ve Türk çocuklar mahalle maçı yaparak dostluk göstergesinde bulundu. Yapılan mahalle maçında Türk ve Afgan çocukların sıkı rekabeti ilginç görüntülere sahne oldu. Türk çocuklar gol yedikten sonra "Afganlılara yenilmeyelim" diye arkadaşları ile taktik kurarken Afganlılar ise gol sevincini kendi aralarında kullandıkları Afgan

dili ile sergiledi. Mahalle maçı 2-2 berabere biterken maç sonrasında tokalaşan çocuklar bunun bir dostluk maçı olduğunu söyledi. Türk arkadaşlarının kendilerine çok iyi davrandığını anlatan Afganistanlı Seyfullan Tacik, "Ailelerimizle birlikte Türkiye'ye geldik burada ki insanlar bizi dostça karşıladılar bu durumdan oldukça memnunuz ancak ülkemize geri dönmek istiyoruz" diye konuştu.

"Afganlılar bizim dostumuz" diyen Erhan Kılıç ise "Mahallemize yerleşen Afganlılar ile sıkı dost olmayı başardık onlarda bizim gibi yaşıyorlar kolayca diyalog kurabiliyoruz" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.