Siyaset Haber Girişi : 23 Temmuz 2014 22:45

Ala: Milletin başına milletin adamı gelecek

Ala: Milletin başına milletin adamı gelecek
İçişleri Bakanı Efkan Ala,"Bundan sonra devletin başına, cumhurun başına kimin geleceğine de millet karar verecek. Milletin adamını milletin başına getireceğiz"dedi.
Erzurumajans-TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu ile Erzurum Kongresi'nin  95 yıldönümü törenlerine katılan İçişleri bakanı Efkan Ala, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerini bir dönüm noktası olarak değerlendirdi.

Bakan Ala, 600 yıllık adaletli hükümdarlıktan sonra İstiklal savaşı yıllarında milletin büyük bir sıkıntıya düştüğünü, bu sırada Erzurum Kongresinin toplandığını hatırlattı. Çıkış yolu aranırken Gazi Mustafa Kemal'in Erzurum'a gelerek kongreyi topladığıne işaret eden İçişleri Bakanı Efkan Ala, Erzurum'un zulme, işgale ve ülkeye yönelik taarruzlara itirazın yüksek sesle dile getirildiği bir yer olduğunu bildirdi.

23 TEMMUZ 10 AĞUSTOS'TA TAÇLANACAK

Erzurum Kongresinde alınan kararlardan birisinin millet iradesi ve her türlü baskıya 'hayır' demek olduğuna dikkati çeken Bakan Ala, "En problemli zamanda burada bugünkü adıyla bir meclis toplanıyor. Bu milletimizin başı en çok dara girdiğinde meclisimiz çağrılacak, toplanacak yerdir. Eğer öyle bir yer yoksa meclis oluşturulup ve o kararlar alınacaktır. Yani milletimizin başı derde girdiğinde meclis kapatılacak yer değil. Meclis, 'problemler çoğaldı, yaptık darbeyi ve meclisi dağıttık' demek Mustafa Kemal'in burada başlattığı ruha,y yaptığı işe tam aksi hakarettir. Ona vurulmuş büyük bir darbedir. Bunun altını kalın çizgilerle çiziyorum. Buranın restore edilmesinde TBMM Başkanı bu mekanın bu hale gelmesinin sebebidir. 23 Temmuz'da 95 yıl önce verdiğimiz kararı yani 'millet yönetecek' kararını şimdi 10 Ağustos'ta taçlandıracağız. Bundan sonra devletin başına, cumhurun başına kimin geleceğine de millet karar verecek. Milletin adamını milletin başına getireceğiz" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • memet 01 Ocak 1970 02:00

    sen sus bence.memleketini seven biri konuşsun.