Bölge Haber Girişi : 11 Ekim 2010 09:07

Arap yatırımcının gözü Erzurum'da!..

Arap yatırımcının gözü Erzurum'da!..
Erzurum, kış turizmi, sağlık ve eğitim yatırımlarıyla ülke genelinde dikkati çekerken, yurt dışında da adından söz ettirmeye başladı. Katar Emiri, Erzurumlu ciritçileri ülkesine davet etti.

Erzurum Ajans- Son yıllarda kış turizmiyle adını tüm dünyada duyuran Erzurum, bu kez de ata sporu olan ciritle Ortadoğu’da boy gösterecek. Katar Emiri’nin özel davetlisi olarak yarın bu ülkeye gidecek olan Erzurum cirit ekibi, başkentte hem gösteri yapacak hem de düzenlenecek olan “Türk günü” etkinliklerine katılacak. Geleneksel Spor Dalları Federasyon Başkanı Fatih İstanbulluoğlu, ciritin artık evrensel bir spor olma yolunda hızla ilerlediğine dikkati çekerek, Erzurum’un bu noktada önemli bir misyon yüklendiğini söyledi.

2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’yla adını tüm dünyada duyuran Erzurum, özellikle turizm yatırımcılarının ilgi odağı oldu. Kısa bir süre önce Hilton oteller zincirinin ilgi duyduğu Erzurum’a bugünlerde Ortadoğulu turizmciler de sempatiyle bakıyor. Erzurum cirit ekibinin bu hafta içerisinde Katar’da yapacağı gösteri öncesinde birçok uluslararası şirket Erzurum’u mercek altına aldı. Turizmcilerin bildirdiklerine göre, önümüzdeki yıl Erzurum’da Hilton Otel’in yanı sıra başka yabancı otellerinde arsa arayışına girecek. (Palandöken)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.