Bölge Haber Girişi : 29 Aralık 2010 18:31

Aşıklar kar yağışı için dile geldi!..

Aşıklar kar yağışı için dile geldi!..
25'inci Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'na sayılı günler kalmasına karşın kar yağışının beklenilenin altında olduğu Erzurum'da, aşıklar bu kez sazlarının teline kar yağması için vurdu.

Demet ÇETİNER-Rabia ÇETİN-(Erzurum Ajans)-Dunya kış oyunlarına günler kala kar yağışının hala gerçekleşmemiş olması Erzurumlu aşıkları da dile getirdi.

Türkiye'de ilk olan atlama kulelerinde bir araya gelen aşıklar Rahim Sağlam ve Stıkı Eminoğlu, kar yağması için saz çaldı. Aşıklar, yerli ve yabancı tatilcilerin ilginç bakışları arasında yanık sesleri ile Palandöken´e kar yağması türkü söylediler. 27 Ocak- 6 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek olan Dünya Üniversitelr  Kış Oyunları için  Allah'tan Erzurum'a kar istediklerini söyleyen Rahim Sağlam," inşallah Erzurum en kısa zamanda beyaz gelinliğine kavuşur" dedi

Ardından Sağlam Palandöken´e için yazdığı şiiri okudu: ´Senden dileğim var yüce yaradan/ Palandöken´e kar nasip eyle/ olimpiyatlar geldi yaklaştı/ sen Palandöken´e kar nasip eyle Rahim Sağlam der solmasın/ arzumuz yarı kalmasın/ yüzümüz kara olmasın/ şu Palandöken´e kar nasip eyle.´

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.