Erzurum Haber Girişi : 24 Aralık 2013 18:49

AÜ Türkiye deprem veri merkezi protokolü imzaladı

AÜ Türkiye deprem veri merkezi protokolü imzaladı
Başbakanlık AFAD, TÜBİTAK, ULAKBİM işbirliği ve üniversitelerin desteğiyle kurulanTürkiye Deprem Veri Merkezi'nin, Protokol İmza Töreni Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın katılımıyla gerçekleşti.
Erzurumajans-Başbakanlık AFAD, TÜBİTAK, ULAKBİM işbirliği ve üniversitelerin desteğiyle kurulanTürkiye Deprem Veri Merkezi'nin, Protokol İmza Töreni Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın katılımıyla gerçekleşti.

Ankara'da gerçekleştirilen imza törenine katılan Atatürk Üniversitesi ile birlikte altı üniversite daha katıldı.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Türkiye Deprem Veri Merkezi'nin amacının, ülkemizdeki deprem gözlem istasyonlarından gelen verilerin düzenli paylaşımı, birleştirilmesi, saklanması ve bu merkez ile elde edilen verilerin çok daha etkin kullanılması olduğunu ifade etti.

Rektör Koçak, "Elde edilen deprem verilerinin kalitesi ile güvenirliliğinin, standartlara uygun hale getirilmesi için üniversiteler arasında işbirliği gereklidir. Bizde üzerimize düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceğiz "diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.