Eğitim Haber Girişi : 06 Mayıs 2012 18:30

Aziziye koleji Türkiye'yi şampiyonluğa taşıdı

Aziziye koleji Türkiye'yi şampiyonluğa taşıdı
Antalya'da yapılan Balkan Olimpiyatları'nda milli takımda yarışan Erzurum Özel Aziziye Eğitim Kurumları öğrencileri Muhammed İkbal Ulvi ve Mehmet Akif Yıldız altın madalya, Yunus Emre Demirci ise Gümüş madalya kazandı.
Erzurum Ajans-Antalya'da yapılan Balkan Olimpiyatları'nda milli takımda yarışan Erzurum Özel Aziziye Eğitim Kurumları öğrencileri Muhammed İkbal Ulvi ve Mehmet Akif Yıldız altın madalya, Yunus Emre Demirci ise Gümüş madalya kazandı.

29. Balkan Matematik Olimpiyatları'na 21 ülkeden 123 öğrenci katıldı. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen olimpiyatta öğrencilere 'Sonlu matematik' ve 'Geometri sayıları teorisi' alanlarında sorular yöneltildi. Türkiye'yi 19. Ulusal Bilim Olimpiyatları'nda ve mart ayında yapılan matematik branşı takım seçme sınavında başarılı olan öğrenciler temsil etti. Milli takımda yer alan Aziziye Fen Lisesi öğrencilerinden Ulvi, Yıldız ve Demirci yer aldı. Ulvi ve Yıldız altın madalya, Demirci ise Gümüş madalya kazandı.

Özel Aziziye Eğitim Kurumları yönetimi olimpiyatlardan başarıyla dönen öğrencilerini çeşitli hediyelerle onurlandırdı. Yöneticiler Arjantin'de yapılacak Matematik Olimpiyatı'nda da öğrencilerine güvendiklerini, onlardan büyük başarılar beklediklerini ifade etti. Bilim Danışma Kurulu Başkanı Sabri Çolak, "Dadaşlar Türkiye'nin bayrağını uluslar arası sahada dalgalandırıyor. 29. Balkan Olimpiyatları'ndaki bu başarı bizleri gerçekten Erzurum adına sevindirdi. Yarınlarımız daha güzel olacak." dedi.

O
kul müdürü Mustafa Gürhan ise şunları söyledi: "Öğrencilerimizin bu başarısı Türkiye'nin dünyada adının duyulmasına ve ülkemizin bayrağının layık olduğu yerde dalgalanmasına vesile olmaktadır. Öğrencilerimizi, ailelerini ve başarıda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin Arjantin'deki 53. Matematik Olimpiyat takımına seçilmesi Erzurum'umuz adına ayrı bir gurur vesilesidir. Öğrencilerimizin aldıkları eğitim ve kapasite itibariyle ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inancımız tamdır." 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.