Siyaset Haber Girişi : 05 Mart 2014 11:59

Başbakan Erdoğan: Çok vahim bir skandal

Başbakan Erdoğan: Çok vahim bir skandal
Başbakan Erdoğan paralel yapıyla ilgili de çarpıcı açıklamalar yapan Erdoğan, yasalara aykırı şekilde devletin mahrem görüşmelerinin dinlendiğini belirtti.
Erzurumajans-Başbakan Erdoğan paralel yapıyla ilgili de çarpıcı açıklamalar yapan Erdoğan, yasalara aykırı şekilde devletin mahrem görüşmelerinin dinlendiğini belirtti.

Paralel yapıyla ilgili de çarpıcı açıklamalar yapan Erdoğan, yasalara aykırı şekilde devletin mahrem görüşmelerinin dinlendiğini belirterek, "Bir Başbakanı, cumhurbaşkanını, bakanları dünyanın hiçbir yerinde dinleyemezsiniz" dedi. Başbakan Erdoğan savcının tamemiyle keyfi bir şekilde dinlemeler yaptığını, gizli dosyalardaki dinlemelerin birilerine servis edildiğini ve yasaların çiğnendiğini ifade etti.

Bu dinlemeleri yayınlayanların yasayı ihlal ettiğini söyleyen Erdoğan 'Aslında çok vahim bir skandalla karşı karşıyayız. Türkiye'de örneği görülmeyen ihanet girişimi ile karşı karşıyayız. Bu dinlemeler gerekli izinler alınmadan yapılmıştır. Şu ana kadar sadece birkaç dosyadaki dinlemeler ortaya çıkarılmıştır.'dedi.

Dinlemelerin TÜBİTAK merkezinde yapılmasına değinen Başbakan Erdoğan, Güvenli hat diye bir şey olmadığını, dinlemelerin kriptolu telefonları imal eden yerin merkezinde dinlenip, depolandığını söyledi.

Yerel medya temsilcilerine hitap eden Erdoğan, muhalefete meydan okudu.

Başbakan, "Niye bu partiler hep ikinciliği, üçüncülüğü, dördüncülüğü kabul ediyorlar. Eğer partim bu seçimlerden de birinci olarak çıkmazsa ben siyaseti bırakmaya hazırım. Acaba diğerleri bun hazır mı?" ifadelerini kullandı.

17 Aralık'ın bir darbe girişimi olduğunu ve bunun hükümet tarafından püskürtüldüğünü söyleyen Erdoğan, bu girişimin cezasız kalmayacağını ifade etti. Erdoğan, "Devlet aleyhine yapılan bütün işler ortaya dökülecek failleri yargı karşısına çıkacak" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.