Bölge Haber Girişi : 04 Nisan 2011 03:15

Başbakan Erzurum'dan kimi arayacak?

Başbakan Erzurum'dan kimi arayacak?

Tayyip Erdoğan ile birlikte siyasete atılmış, Tayyip Bey'e çok yakın... Erdoğan ile aynı dönemde İstanbul'un büyük ilçelerinden birsinin Belediye Başkanlığına seçilmiş…  Üç dönem  bu ilçede başarılı şekilde başkanlık yaptıktan sonra kendi isteği ile  geçtiğimiz seçimlerde yeniden aday olmamış...

Ancak;  AK Parti ve Tayyip Bey ile bağlarını hiç koparmamış.. Tayyip Bey bu çok önemsediği  ve güvendiği yol arkadaşını Ankara'ya taşmış... Başbakan'ın son iki yıllık süreçte en yakınında olan müşavirlerinden biri...

AK Parti’nin aday belirleme sürecini, Tayyip Bey'in adayları belirlerken izlediği yöntemi en yakından bilen bir isim... Bu Ak Partili siyasetçi büyüğümüzle bir yurtdışı seyahati sırasında tanışmıştık. Uzun süren bu kıtalar arası yolculuk esnasında doğal olarak bir siyasetçi ve gazeteci ne konuşursa onları konuştuk.

Uzun ve saatler süren samimi sohbetlerimiz sırasında bu değerli siyaset adamından bir gazeteci olarak İlginç izlenimler ve yabancısı olduğum AK Parti'nin iç işleyişi ve başarısı hakkında çok önemli  bilgiler edinmiştim.

Aylar sonra bu Ak Parti kurmay heyetinin  önemli ismi bu siyaset adamıyla  yeniden karşılaştık. Şu anda metropol şehirlerimizin en büyüğünden  Milletvekili aday adayı… (kendisini  ‘aday adayıyım’ diye tanıtsa da herkes 'kesin aday' gözüyle bakıyor)  Söz dönüp dolaştı Erzurum'a ve  merakla beklenen aday listesine geldi.

İşte siz değerli okurlarıma bu sohbetten üstü kapalı bir kaç satırlık bilgi... Daha fazlasını sormayın çünkü şimdilik bu kadarını yazma izni aldım.

AK Parti’nin (Şansını tekrar deneyecek olan mevcut milletvekillerinin haricindeki) 120 kişilik aday adayı listesinde gerekli elemeler yapılmış. Temayül, kamuoyu araştırmaları ve mülakatlar baz alınarak 14 isim Cuma günü nihai seçici olan Başbakan Tayyip Erdoğan’ın takdir ve teveccühüne sunulmuş.

Şimdi Tayyip Erdoğan oturup Erzurum'un 6 adayını belirleyecek.

Bir bilen ağabeyimizden öğrendik ki,

Bu saatten sonra aday adaylarının hiç bir girişimi pek kifayetli olmazmış.

Şu bakımdan:

Başbakan Erdoğan, aday tespitindeki bu son aşamaya gelindiği zaman, “Aman efendim....İstirham etsem, şu değerli arkadaşımızı da listeye koyuverseniz...” benzeri ricacı ve aracı olan kimselerle görüşmezmiş.

Tüm bilgileri, raporları filan derleyip kapanırmış kendi içine....

Ki... Bu son günlerdeki uçak yolculuklarında İstanbul ve Ankara hariç 14 Büyükşehir üzerinde çalışıyormuş.

Bu hata sonuna kadar da zaten liste son şeklini alırmış.

Fakat bu süreç zarfında Sayın Erdoğan enteresan bir taktik izlermiş.

Diyelim ki, Erzurum'un aday listesi belirleniyor. Ararmış Erzurum’dan AK Parti ile organik bağı olmayan bir kanaat önderini  ve “Falancayı milletvekili olarak Meclis’te görmek ister misiniz?” diye sorarmış ansızın.

Ve aldığı yanıta da itibar edermiş.

Bu bilgiyi paylaşan AK Partili tecrübeli ağabeyimize; “Başbakan, gazetecileri de kanaat önderi sayar mı?” diye sordum. “Kesinlikle....”  dedi...

Bu cevabın ardından birkaç gündür gece gündüz telefonum her çaldığında ‘hop’ diye kalkıyorum oturduğum yerden. Kim bilir  bu defa Erzurum'da benim kanaatim de belki önderlik eder?

İşin şakası bir yana …

Aday adayı değerli hemşerilerime şu tavsiye ile yazıma nokta koymak istiyorum:

120 kişilik listeden 10 isim şu anda Sayın Başbakan’ın önünde... Mevcut milletvekillerinden ise 3 isim çoktan çizilmiş… 2 isim kesin yola devam edecekmiş, 1 isim ise ne derler; -fifti fifti- gibiymiş... Yanı 120 den 10'a girenlerden bile ancak 3 kişi 11 Nisan'da  açıklanacak isimler arasında  olacak...  Bu 10 isim de zaten kendini biliyor..

Geriye kalanlara ise  bir dost tavsiyesi; bu saatten sonra artık Ankara'da nöbet tutmayı bırakın gelin Erzurum'a işinize gücünüze bakın...

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.