Bölge Haber Girişi : 06 Eylül 2011 14:34

Beslenme dostu okul projesi!..

Beslenme dostu okul projesi!..
Oltu Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan denetimde sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşulları uygun bulduğundan Beslenme Dostu Okul sertifikası almaya hak kazandı.

Erzurum Ajans-Oltu Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan denetimde sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşulları uygun bulduğundan Beslenme Dostu Okul sertifikası almaya hak kazandı.

2010-2011 Eğitim ve Öğretim yılı başlarken Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile tüm okullara koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında sağlıklı beslenme, obezitenin önlenmesi ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın artırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi amacıyla Beslenme dostu okul projesi başlatıldı.

100 puan üzerinden 90 puan alan okulların 3 yıl geçerli olacak Beslenme Dostu Okul Sertifikası ile ödüllendirileceğinin planlandığını belirten Okul Müdürü İkamettin Kaya, Oltu Anadolu Sağlık Meslek Lisesi olarak iddialı bir şekilde hazırlayıp sundukları proje ile Beslenme Dostu Okul Sertifikasını almaya hak kazandıklarını açıkladı. Her iki bakanlığın defaten denetlemeleri sonucu vermiş olduğu ve üç yıl geçerli olacak sertifikayı bir ilde ancak birkaç okulun alabildiği anlatan İkamettin Kaya, projenin hazırlanıp uygulanmasında başarıya götüren öğretmen arkadaşlarına teşekkür ederek projede tam bir ekip çalışması sergilendiğini vurguladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.