Bölge Haber Girişi : 15 Aralık 2010 11:45

Bölge gazetecilerinden Nahçivan gezisi!..

Bölge gazetecilerinden Nahçivan gezisi!..
Nahçıvan Ali Meclis Başkanı Vasif Talibov'un daveti üzerine bu ülkeye giden bölge illerinden gazetecilerin bulunduğu heyet, tarihi - turistik mekanlar ile fabrikalar ve üretim merkezlerinde incelemelerde bulundu.

Erzurum Ajans-Nahçıvan Ali Meclis Başkanı Vasif Talibov’un daveti üzerine bu ülkeye giden bölge illerinden gazetecilerin bulunduğu heyet, tarihi - turistik mekanlar ile fabrikalar ve üretim merkezlerinde incelemelerde bulundu.

Heyet ayrıca, Nahcıvanlı medya mensupları ile bir araya geldi. Görüşmede, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti ile Nahçıvan Gazeteciler Birliği arasında mesleki işbirliği konusunda çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.

Iğdır, Erzurum, Bayburt, Ağrı, Van ve Kars illerinden yerel ve yaygın basın kuruluşlarının temsilci ve muhabirlerinin katıldığı geziye Türkiye’den ev sahibi olarak Iğdır Asılsız Ermeni Soykırımı İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Göksel Gülbey de iştirak etti.

Hafta sonunda gerçekleştirilen gezide ilk önce Azerbaycan’ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in 7.ölüm yıldönümü sebebiyle Nahcıvan Azadlık Meydanı’nda düzenlenen anma törenine iştirak edildi. Türkiye’den töreni katılan heyet saygı geçişinde bulundu. Nahçıvan Dışişleri Bakanlığı görevlisi Nadir Caferov’un rehberliğinde gerçekleşen gezi programında ise Haydar Aliyev Müzesi, şehir merkezine 18 kilometre uzaklıktaki Eshab-Kehf Mağarası, Hatıra Müzesi, Nahcıvan Tarih Müzesi, Mumine Hatun Türbesi, Hazreti Nuh Türbesi, astım ve bronşit hastalarının tedavi edildiği Duzdağ Fizyoterapi Merkezi, alışveriş merkezleri, otomobil montaj fabrikasının da aralarında bulunduğu tarihi ve turistik mekanlar ile şehir turu yer aldı. Heyet ayrıca, Nahçıvan’daki Türkiye Başkonsolosluğunu ziyaret ederek Başkonsolos Ayhan Enginar ile bir süre görüştü.

Gezinin son gününde ise Nahcıvan’da yayınlanan Şark Kapısı (Şarg gapısı) gazetesinde bölge gazetecileri ile Nahcıvan gazete ve televizyon yetkilileri arasında bir görüşme gerçekleştirildi.

Görüşmede Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti ile Nahcıvan Gazeteciler Birliği arasında mesleki işbirliği yapılması ve bu yönde çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.

Heyet, daha sonra Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Ekonomi Kalkınma Bakanlığı Dış İlişkiler Müdürü Emin Zeynelov’un sunduğu, ülkenin ekonomik durumu ile ilgili brifinge katıldı. Brifingte Zeynelov, Türk işadamlarını ülkelerinde yatırım yapmaya davet etti, ülke ekonomisi hakkında bilgi verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.