Bölge Haber Girişi : 30 Temmuz 2011 12:55

Bunlar ya polis olmasaydı!..

Bunlar ya polis olmasaydı!..
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi, şehirlerarası otobüs terminalinde 'kötü niyetli' kişi gibi davranıp vatandaşlara meyve suyu, bisküvi, şeker ve çikolata ikram etti.

Erzurum Ajans-Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi, şehirlerarası otobüs terminalinde 'kötü niyetli' kişi gibi davranıp vatandaşlara meyve suyu, bisküvi, şeker ve çikolata ikram etti. Tanımadığı kişilerin yaptığı ikramları alarak yiyenler, gelişmeleri uzaktan izleyen resmi elbiseli polisler tarafından dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

İçerisine uyku ilacı şırıngalanmış meyve suyu ile birlikte bisküvi, çikolata, şeker vererek yapılan soygunlara karşı halkın dikkatli olmasını isteyen Toplum Destekli polis, şehirlerarası otobüs terminalinde uygulama yaptı. Elinde yiyecek ve içeçek dolu poşetli sivil polis memuru, terminalde otobüs bekleyenlerin yanına giderek oturdu.

Yanlarına oturduğu ve hiç tanımadığı kişilerle sohbet etmeye başlayan sivil polis memuru, poşetten çıkardığı meyve suyu, şeker, bisküvi ve çikolatayı ikram etti. Vatandaşların büyük bir bölümü, hiç tanımadığı bu kişilerin yaptığı ikramı kabul ederek aldı. Yenilen ikramın ardından biri sivil bayan iki polis memuru vatandaşları kendilerini tanıtarak, şunları söyledi:

"Biz polis memuruyuz. Size ikramda bulunan da sivil polis memuru. Bu bir polis değil de kötü niyetli kişi olabilirdi. Size ikram ettiği meyve suyu, şeker, bisküvi ve çikolatının içinde uyku ilacı olabilirdi ve sizi uyutarak soyabilirdi. Hatta canınıza kast edebilirdi. Bu nedenle sizlerden istediğimiz tanımadığınız kişilerin yaptığı ikramları kesinlikle kabul etmeyin. "

Polisler tarafından uyarılan vatandaşlar ise hata yapmayacçaklarını iddia etti. Adana'ya gitmek için otobüs beklerken yanına oturan sivil polis memurunun ikramlarını hiç çekinmeden yiyen ve daha sonra yanınan gelen polislerin açıklamalarını dinleyen Mehmet Kıvrım, "Ben insan sarrafıyım. 6 yıl hapis yattım. İçinde ne olduğu önemli değil. Kendisi iyi bir arkadaşa benziyordu. Sohbet ortasında çıkardığı şeker ve bisküviyi yedim. Kötü niyetli biri olsaydı anlardım" dedi. Polislerin yine de tanımadığı kişilerden birşey alıp yememesini öğütlediği Kıvrım, "Aslında haklısınız. Bundan böyle daha dikkatli olacağım. Böyle bir soygun hiç aklıma gelmemişti" diye konuştu.

Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürü 3'ncü Sınıf Emniyet Müdürü Kadir Taner Yıldırım, otobüs ve trenlerde meydana gelebilecek bu tür soygunlara karşı yolcuları uygulamalı olarak uyardıklarını söyledi. İnsan yoğunluğunun aşırı olduğu şehirlerarası otobüs terminalinde hayatın içindeki riskler konulu projede yer alan mal ve can güvenliğine karşı, vatandaşı bilgilendirmek için uygulama yaptıklarını anlatan Yıldırım, "Vatandaşın iyi niyetini suistimal edecek kişilerin olabileceğini gösterdik. Tanımadıkları kimselerden kesinlikle ikram almamak gerekiyor. Yaptığımız bu gösteride ne yazik ki çoğu kişinin ikramları aldığını gördük. Umarız bundan sonra böyle bir hata yapmazlar" dedi.(Kaynak:HABERLER.COM)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.