Bölge Haber Girişi : 25 Mayıs 2011 14:12

Büyükşehirin projesi TFF gündeminde!..

Büyükşehirin projesi TFF gündeminde!..
Profesyonel futbol kulüplerinin yaz mevsimlerinde Erzurum'da kampa girmelerini sağlamak için kolları sıvayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ile bir araya geldi.
Erzurum Ajans-2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’na ev sahipliği yaparak, adını hem turizm, hem de kış sporları literatürüne yazdıran Erzurum; Büyükşehir Belediyesi ile yeni bir atılım yapmaya hazırlanıyor. Kayakyolu’nda hayata geçirilecek olan “Kayakyolu Spor Tesisleri” projesi, Başkan Küçükler’in girişimleriyle Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) gündemine alındı.
 
Federasyona daha önceden sunulan proje ve teklifle ilgili olarak gelinen son durumu değerlendiren Başkan Küçükler, TFF Başkanı Özgener’e, Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan Kayakyolu Spor Tesisi Projesi’nin, futbol kulüplerine sağlayacağı avantajları anlattı. Erzurum’un, sahip olduğu iklim koşulları ve yüksek rakımıyla, sadece futbol alanında değil, tüm branşlardaki sporcular için eşi bulunmaz nitelikler taşıdığını kaydeden Küçükler, şehrin özellikle yaz mevsimlerinin kendine has ayrıcalık ve özelliklerinin bulunduğunun altını çizdi. Küçükler, “Bu ayrıcalık ve özellikler, bütün branşlardaki sporcuların kamp ve hazırlık çalışmaları noktasında eşsiz bir değere sahip.” dedi.
 
TFF Başkanı Mahmut Özgener’le yaptığı görüşmenin ayrıntıları hakkında bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Projemizle ilgili olarak bilgilendirdiğimiz Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Özgener’e, Erzurum’un spor alanında sahip olduğu potansiyelleri anlattık. 2011 Kış Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’na ev sahipliği yapmasının ardından özellikle kış sporları alanında çekim merkezi haline gelen Erzurum’un, sporun diğer dalları için de gerekli olan tüm koşulları rahatlıkla yerine getirebileceğini belirttik. Palandöken Dağı’nın eteklerinde hayata geçirilecek olan spor tesisleri projesiyle profesyonel futbol kulüplerimizi yaz kampları için Erzurum’da konuk etme isteğimizi kendilerine ilettik ve bu konuda işbirliği önerisinde bulunduk.” diye konuştu.
 ‘KAYAKYOLU SPOR TESİSLERİ’ PROJESİ TFF GÜNDEMİNDE
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Özgener’in, “Kayakyolu Spor Tesisleri” projesiyle ilgili olarak umut verici ifadeler kullandığını ve Erzurum’un futbol kulüplerinin yaz kampları noktasında değerlendirilebileceği görüşünü belirttiğini anlatan Başkan Küçükler, “Sayın Özgener, projemizle ilgili olarak çok olumlu bir yaklaşım sergiledi. Konunun TFF Yönetim Kurulu’nda ele alınacağı ve en kısa sürede sonuçlandırılacağı bilgisini veren Sayın Özgener, Erzurum noktasında kendisinin de çaba göstereceğini ifade etti.” diye konuştu.
BAŞKAN KÜÇÜKLER, SÜPER KUPA FİNALİ İÇİN GARANTÖR OLDU
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Küçükler, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’le yaptığı görüşmede, Süper Kupa finaline de değindi. Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak olan Süper Kupa finalinin, Yeni Erzurum Stadyumu’nda yapılması yönündeki beklentileri TFF Başkanı Özgener’e yeniden hatırlatan Başkan Küçükler, final maçıyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi’nin de sorumluluk almaya hazır olduğunun altını çizdi.
Başkan Küçükler, TFF Başkanı Mahmut Özgener’le Süper Kupa final karşılaşmasının Erzurum’da oynanmasına ilişkin olarak yaptığı görüme hakkında da, şu bilgileri verdi: “2011 Kış Oyunları sürecinde TFF Başkanı Sayın Özgener’in, Süper Kupa finalinin Yeni Erzurum Stadyumu’nda yapılabileceği yönünde bir açıklaması vardı. Yaptığımız görüşmede, kendilerine bu konuyu da hatırlattık. TFF Başkanı Sayın Özgener, Süper Kupa maçının Yeni Erzurum Stadyumu’nda oynanması noktasında, sahayla ilgili olarak bir takım beklenti ve standartlara işaret etti. Özellikle sahadaki çimlerin bir takım standartlara sahip olması gerektiğini ifade eden Sayın Özgener, karşılaşmanın yapılacağı zamana kadar bu standartların yerine getirilip getirilemeyeceğinin de önem taşıdığını belirtti. Biz de kendisine, sahayla ilgili olarak aranan şartları bizzat Büyükşehir Belediyesi olarak yerine getirebileceğimizin garantisini verdik. Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Özgener de, Süper Kupa finalinin Erzurum’da yapılmasıyla ilgili beklentileri ve bulunulan resmi girişimleri yönetim olarak ele alacakları bilgisini verdi. Yani bu konu da önümüzdeki birkaç gün içerisinde netliğe kavuşmuş olacak.” diye konuştu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.