Bölge Haber Girişi : 03 Ağustos 2011 13:03

Buzun sultanları!..

Buzun sultanları!..
Kavurucu sıcakların etkili olduğu Erzurum'da hava sıcaklığının sıfırın altında 5 dereceye kadar düştüğü buz pistinde antrenman yapan buzun sultanları, salondan dışarı çıkmak istemiyor.

Erzurum Ajans-Kavurucu sıcakların etkili olduğu Erzurum'da hava sıcaklığının sıfırın altında 5 dereceye kadar düştüğü buz pistinde antrenman yapan buzun sultanları, salondan dışarı çıkmak istemiyor.

Merkez Palandöken İlçesindeki Buz Hokeyi Salonunda kampa giren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Artistik Buz Pateni sporcuları, günde 5 saat buz üzerinde antrenman yapıyor. 31 Temmuz'da başlayan kampın 10 Ağustos'ta sona ereceğini söyleyen antrenör Ece Ongül, sıcakların etkili olduğu şu günlerde en güzel antrenmanı kendilerinin yaptığını söyledi. Buz gibi bir havada çalışan sporcuların antrenmanın bitmemesi için dua ettiğini belirten Ongül, "Millet dışarıda yanarken, biz burada titriyoruz. Soğuk iliklerimize kadar işliyor. Salondan çıkınca bir müddet bu serinliği yaşıyoruz. Kocaeli çok sıcak olduğu için Erzurum'a geldik, ama burası da yanıyor. Sıcaklardan bunalanları buz pistindeki halk seanslarına katılmalarını tavsiye ederim. Şu mevsimde en güzel yer burası" dedi.

DANS VE BALE EĞİTİMİ

Buz pistinde kayarken üşüyen sporcular antrenörleri Tuba Sarık eşliğinde yaptıkları dans ve bale ile ısınıyor. Artistik Buz Patencilerin, kaymanın yanında vücudunu çok iyi kullanabilmesi gerektiğini belirten Tuba Sarık, "Artistik buz pateni yapan sporculara dans ve bale eğitimi veriyorum. Sporcular uzun süre buz üzerinde kaydıkları için benim dersimde figürleri severek yapıyor. Özellikle artistik buz patencilere el ve kollarını nasıl kullanmaları gerektiğini gösteriyorum. Ayrıca mimikler de çok önemli. Onun için bazen sporculara drama eğitimi de veriyorum" diye konuştu.

Artistik buz patenini 4 yaşından itibaren yaptığını söyleyen 16 yaşındaki İlayda Çakmak, sürekli puz pistinde kaydığı için sıcakların kendisini etkilemediğini söyledi. Buz pistinde olmanın büyük bir şans olduğunu anımsatan Çakmak, "Herkes bizim yerimizde olmak istiyor" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.