Bölge Haber Girişi : 16 Nisan 2010 15:44

Çığlık Avrupa'yı temsil edecek!..

Çığlık Avrupa'yı temsil edecek!..
AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Çığlık, Parlamentolararası Birlik( PAB) Genel Kurulu'nda, Kadın Parlamenterler Toplantısı Koordinasyon Komitesine Avrupa ülkelerini temsilen seçilen ilk milletvekili oldu.

Erzurum Ajans-AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Çığlık, Parlamentolararası Birlik( PAB) Genel Kurulu’nda, Kadın Parlamenterler Toplantısı Koordinasyon Komitesi’ne Avrupa ülkelerini temsilen seçilen ilk milletvekili oldu.

Konuyla İlgili açıklamalarda bulunan Çığlık, “TBMM’nin üye olduğu 11 uluslararası kuruluştan biri olan Parlamentolararası Birlik (PAB), 1889 yılında halklar arasında barış ve işbirliğinin tesis edilmesi ve temsili kurumların sağlam bir şekilde yerleşmesi için kurulmuştur” dedi.

PAB 122 GENEL KURULUNU YAPTI

PAB hakkında açıklamalarda bulunan Çığlık, “En eski ve 151 üye ülkesiyle en büyük Parlamenter Asamble oluşu ve kuruluşunda herhangi bir referans olmaması onu diğer uluslararası örgütlerden ayırıyor. Bir nevi Birleşmiş Milletler’in yasama organı şeklinde çalışan PAB, kadın, çevre, insan hakları, iklim değişikliği gibi konular üzerinde yoğunlaşmaktadır. Kadın Parlamenterler Toplantısı: PAB içerisinde önemli bir yeri olan ve tüm dünyadaki kadın parlamenterlerin bir araya geldiği ve PAB’ın gündem maddelerini kadınlar acısından inceleyen bir yapıdır. Tayland’da yapılan 122. PAB Genel Kurulu’nda, Kadın Parlamenterler Toplantısı Koordinasyon Komitesi’ne Avrupa ülkelerini temsilen ilk kez bir Türk, PAB Türk Grubu Başkanı ve Erzurum Milletvekili olarak üzerime düşen görevi en iyi şekilde yapacağım” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.