Bölge Haber Girişi : 31 Ocak 2011 00:08

Çığlık'tan Universiade turu!..

Çığlık'tan Universiade turu!..
AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Çığlık, 2011 Dünya Üniversite Kış Oyunlarının açılış töreninden sonra Erzurum'da vatandaşın kış oyunları konusundaki düşüncelerini almak ve sorunları dinlemek için gezi ve inceleme programı düzenledi.

Erzurum Ajans-AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Çığlık, 2011 Dünya Üniversite Kış Oyunlarının açılış töreninden sonra Erzurum’da vatandaşın kış oyunları konusundaki düşüncelerini almak ve sorunları dinlemek için gezi ve inceleme programı düzenledi. Cumhuriyet caddesindeki esnafı tek tek ziyaret eden Çığlık,2011 Dünya Üniversite Kış oyunları için Erzurum’a gelen yabancı turistlerle İngilizce konuşup, Erzurum hakkındaki görüşlerini aldı. Yerli turistlerde sohbet eden Çığlık, Erzurum’da 2011 Dünya Üniversite Kış Oyunları bereketi yaşandığını belirtti.

ERZURUM KIŞ SPORLARININ BAŞKENTİ

Gezi programında Çığlık’a AK Parti Palandöken İlçe Teşkilat Başkanı Murat Atar,Palandöken Gençlik Kolları Başkanı Recep Polat ve AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Emine Öztürk eşlik etti.Erzurum’un kış sporlarında marka bir şehir olduğunu ve dünya çapında tanınmaya başladığını belirten Çığlık, “ Hükümetimiz Erzurum’a büyük önem veriyor. Şehirdeki canlılık Erzurum’un giderek geliştiğini ve kış oyunlarının başkenti olduğunu gösteriyor. Amacımız sık sık ziyaret ettiğimiz şehrimizde her kesimden vatandaşın sorunlarını dineleyerek, çözüm üretmek, bu doğrultuda elimizden geleni yapıyoruz. Şehrin kalkınması kış turizmi ile mümkün olabilir, genç sporcuların yetişmesi için Erzurumlu bu işe sahip çıkmalı, gençleri kış sporlarına yönlendirmelidir. İkinci üniversitenin kurulması ile Erzurum’daki gelişim trendi dahada artacaktır” dedi.

TURİSTLERLE İNGİLİZCE KONUŞTU

Cumhuriyet Caddesin’de bulunan bir lokantada yabancı turistlerle konuşan Çığlık, turistlere Universiade ile ilgili düşüncelerini sordu.

Erzurum’u çok beğendiklerini belirten turistler, çocuklarının buz hokeyi yapmak için Erzurum’a geldiğini ve Erzurum’u çok beğendiklerini ifade ettiler.

2011 Dünya Kış oyunlarının Erzurum’da büyük canlılıklar oluşturduğunu belirrten esnaf ise özellikle ulaştırma ve lokanta sektöründe doluluk oranlarnın yüzde yüz oranında arttığını ifade ettiler.

Vekil Çığlık’ın ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren esnaflar, bütün Erzurum milletvekillerinden aynı duyarlılığı beklediklerini ifade ettiler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.