Kültür-Sanat Haber Girişi : 01 Mayıs 2012 12:30

Cumhuriyet İÖO öğrencilerine Erzurum gezisi

Cumhuriyet İÖO öğrencilerine Erzurum gezisi
Pasinler Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri öğretmenleri refakatinde Erzurum'un tarihi ve turistik yerlerini görme fırsatı buldular.
Erzurum Ajans-Pasinler Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri öğretmenleri refakatinde Erzurum'un tarihi ve turistik yerlerini görme fırsatı buldular.
Pasinler’de Cumhuriyet İlköğretim Okulu’ndan yaklaşık 44 öğrencinin katıldığı gezide öğrenciler daha önce görmedikleri tarihi yerleri yakından görerek yaşadıkları şehir hakkında bilgi sahibi oldular. Rehberlerin eşliğinde Aziziye ve Mecidiye tabyalarında başlayan gezi duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu. Özellikle Nene Hatun'un kabrini görmek öğrencilerde milli bilincin gelişmesine de katkıda bulundu.
Nene Hatun'un kabrinin ziyaretinden sonra öğretmenleri Ertan Halit Aksakal, Erdem Demirci, Nihal Dervişoğlu, Ayşe Keskin'in eşliğinde sırayla Abdurrahman Gazi Türbesi,Çifte Minareli Medrese,Erzurum Kalesi ve Müzesi,Yakutiye Medresesi, Atlama Kuleleri, Buz Pateni Sahası ve Atatürk Üniversitesini görme imkanını da buldular. Ayrıca daha sonra Ebu İshak Vakfının daveti üzere vakıfta incelemelerde bulunan öğrenciler vakıf çalışmaları hakkında bilgi edindiler. Vakıf yetkililerinin verdiği ikramlar ve sunumların ardından gezi programı son buldu.
Cumhuriyet İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Ertan Halit Aksakal, “Okulumuz öğrencilerinin bilgi ve görgülerini artırmak için yaptığımız gezi oldukça verimli geçti. Öğrencilerimiz yaşadıkları şehir hakkında bilgi edindiler. Özellikle Kurtuluş Savaşı döneminde şehrimizde cereyan eden olayları yerinde görme fırsatı buldu. Öğrenciler bu gezi sayesinde kitapta yazan bilgileri teorikten hayata geçirme fırsatı buldular. Bu da şehirlerine ve ülkelerine olan sevgiyi artıracağını düşünüyoruz.” Dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.