Bölge Haber Girişi : 07 Ekim 2012 17:00

Dağ Antrenörleri Derneği Rize'de kuruldu

Dağ Antrenörleri Derneği Rize'de kuruldu
Ulusal düzeyde faaliyet göstermek için Dağ Antrenörleri Derneği (DAD) Rize'de kuruldu.
Erzurum Ajans-Ulusal düzeyde faaliyet göstermek için Dağ Antrenörleri Derneği (DAD) Rize'de kuruldu.

Derneğin ilk üyesi Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Başkanı Alaattin Karaca oldu.

Dernek, TDF Arama-Kurtarma kurul üyesi ve Verçenik Dağcılık Kulübü Başkanı olan Emin Ali Kalcıoğlu ile Emin Ali Kalcıoğlu, M.Emin Ayhan, Selçuk Çolak (Rize), Erentürk Karaca (Erzurum), Durmuş Uçgu, Mehmet Sezgin (Isparta), M.Kazım Cıncık (Mersin), Tarık Karsan (Ankara) tarafından kuruldu. Heyecanlı olduklarını belirten Başkan Kalcıoğlu ilk üyelerinin TDF Başkanı Alaattin Karaca olmasından da büyük gurur duyduklarını belirtti. Dağ antrenörleri Derneği Kurucu Başkanı Emin Ali Kalcıoğlu, amaçlarının dağ antrenörlerini bir çatı altında toplamak, dünya dağcılığındaki gelişmeleri izlemek ve antrenörlerle ortak bir dili paylaşmak olduğunu söyledi.

İLK ÜYE OLAN KARACA, BAŞARILAR DİLEDİ

R
ize’deki dağcılık kulüpleri ile toplantı yapmak için gelen TDF Başkanı Alaattin Karaca, derneğin ilk üyesi oldu. Karaca, derneğin kurulmuş olmasından dolayı son derece mutlu olduğunu ve Kalcıoğlu'ndan antrenörlerin eğitimi hakkında ayrıca çaba göstermelerini istedi. Eğitimler sonundaki sınavlarda başarı gösterenlere antrenör belgesi verdiklerini hatırlatan Karaca, "Antrenörlerin bilgilerinin tazelenmesi, Türk ve dünya dağcılığındaki gelişmeleri takip edip kendilerini yenilemeleri için eğitimlerin periyodik olarak tekrarlanmasına ihtiyaç vardır. Dağ Antrenörleri Derneği, antrenörlere yönelik bu eğitim çalışmalarını yaparak önemli bir işlevi yerine getirecektir. Başta Emin Ali Kalcıoğlu olmak üzere, bu derneği kuran dağcılara teşekkür ediyor, başarılar diliyorum" diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.