Kültür-Sanat Haber Girişi : 03 Nisan 2012 13:30

Denizli'de aşıklar atıştı

Denizli'de aşıklar atıştı
Denizli Belediyesi tarafından bu yıl 2.si düzenlenen 2. Ege Aşıklar Bayramı, sazıyla sözüyle aşıkların atışmasına sahne oldu.
Erzurum Ajans-Denizli Belediyesi tarafından bu yıl 2.si düzenlenen 2. Ege Aşıklar Bayramı, sazıyla sözüyle aşıkların atışmasına sahne oldu.
Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki Denizli 2. Ege Aşıklar Bayramı'na, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı katıldı. Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bekir Sami Özsoy'un onur konuğu olarak katıldığı geceye, Bursa'dan Temel Turabi, Kocaeli'nden Taner Öztürkoğlu, Ankara'dan Yakup Temeli,Yozgat'tan Derdiyar, Adana'dan Feymani, Sivas'tan Cefakar , Osmaniye'den Abdullah Gizlice, İstanbul'dan Ahmet Poyrazoğlu, Manisa'dan Osman Feryadi, İzmir'den Ali Rıza Ezgi, Erzurum'dan Sıtkı Eminoğlu ,Kocaeli'nden Erol Ergani, Antalya'dan Selahattin Kazanoğlu, Aydın'dan Muhsin Yaralı , Ankara'dan Ayten Gülçınar, Konya'dan, Yağız Ozan Arif, İstanbul'dan Orhan Üstündağ, Denizli'den Ozan Nihat ile Azerbaycan'dan Sevil Hıdırova da sazlarıyla katıldı.
Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, "Denizli Belediyesi olarak bu yıl 2. düzenlediğimiz 2. Ege Aşıklar Bayramı'nda beraberiz. 21 aşığımızla huzurunuza çıktık. Unutulmaya yüz tutmuş değeri tekrar gün yüzüne çıkarmaya çalışan çok değerli aşıklarımız var. Geçmişimizin değerlerini taşımada önemli misyon ve görev üstlenen aşıklarımızın gelecek kuşaklara taşınmasında vesile olmasında Denizli Belediye olarak sosyal sorumluluk bilinciyle hareket edip bugün sizlerle buluşturduk. Bunu geleneksel hale getirip her yıl düzenli olarak düzenleyeceğiz" dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.