Kültür-Sanat Haber Girişi : 01 Mart 2016 10:20

Diriliş Ertuğrul Erzurum'a geliyor

Diriliş Ertuğrul Erzurum'a geliyor
Diriliş Ertuğrul kadrosunun 16 Mart'ta Horasan'ın düşman işgalinden kurtuluşu törenlerine katılacağı belirtildi.
Erzurumajans-Diriliş Ertuğrul kadrosunun 16 Mart'ta Horasan'ın düşman işgalinden kurtuluşu törenlerine katılacağı belirtildi. 

Edinilen bilgiye göre, Diriliş Ertuğrul'un bazı sahneleri o gün Horasan'da çekilecek. Yediden yetmişe herkesin büyük bir beğeni ve ilgiyle izlediği Diriliş Ertuğrul dizisinde sık sık Erzurum adının geçmesi, tarihi gerçekler açısından Erzurum'u ön plana çıkardı. Dizi yönetmeni ve yapımcıları, "Madem ki hikayemizin bir bölümü Erzurum'da geçiyor şu halde bu dizideki bazı çekimler de Erzurum'da olmalıdır" şeklinde düşünerek 16 Mart'ta Erzurum Horasan'da 16 Mart kurtuluş şenliklerinde plato kuracaklarını duyurdu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    Yorumunuz

  • Dadas Ahmet 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurum halkına helal olsun. Uyuşturucu kullanmaktan içeri alınmış bir artist ! Sancak teslim ediliyor. Allahım ne günlere kaldik

  • Saltuk bey 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurum`da birçok saltuklu türklerinden eser var.. Bu tesadüf değil olması gerekendi diriliş ertuğrul sözününde özününde bir olduğunu ıspatladı.

  • M. Emin Alper 01 Ocak 1970 02:00

    Çok güzel bir olay. Ekip, Horasan`a gelmişken konu ile ilgili olarak Söğütlü Yaylası`nı (Söğüt), Mahanda`yı (Mahan), Kayapa`yı (Kayı Alp) da ziyaret edebilir. Bu isimlerin tesadüf olmadığını düşünüyorum. Kayı Boyu, ihtimal ki bu yörelerde de bulunmuş.