Bölge Haber Girişi : 21 Nisan 2011 12:29

Dostluk treni Erzurum'da!..

Dostluk treni Erzurum'da!..
Kültürel miras konusunda çocuklarda bilinç oluşturmayı hedefleyen proje kapsamında İstanbul Haydarpaşa Garı'ndan yola çıkan 'Dostluk Treni' Erzurum'a geldi.

Erzurum Ajans-Kültürel miras konusunda çocuklarda bilinç oluşturmayı hedefleyen proje kapsamında İstanbul Haydarpaşa Garı'ndan yola çıkan 'Dostluk Treni' Erzurum'a geldi.

Kültürel miras konusunda çocuklarda bilinç oluşturmayı hedefleyen proje kapsamında İstanbul Haydarpaşa Garı'ndan yola çıkan 'Dostluk Treni' Erzurum'a geldi. Davul zurnalarla karşılanan dostluk trenindeki öğrencilere, Erzurumlu çocuklar kırmızı gül vererek 'Hoşgeldiniz' dedi.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdür Yardımcısı Özcan Kars başkanlığındaki heyeti, bugün saat 09. 30'da Erzurum Garı'nda, Vali Sebahattin Öztürk, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Gar Müdürü Ahmet Başar ve öğrenciler karşıladı. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından 78 öğrenciye tahsis edilen 8 vagonlu 'Dostluk Treni', 18 Nisan'da Haydarpaşa Tren Gar'ından hareket ederek Eskişehir, Ankara ve Sivas'tan sonra geldiği Erzurum'da büyük bir çoşku ile karşılandı. Karşılama töreninde ilköğretim okulu öğrencilerinden oluşan folklör ekibi 'Erzurum barı' oynadı, TRT Erzurum Radyosu Gençlik Korosu da 'Sarı Gelin' adlı türküyü söyledi.

Karşılama töreninden konuşan Vali Sebahattin Öztürk, Dostluk Treni'ni Erzurum'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Tren ile Erzurum'a gelenlere kenti gezdireceklerini vurgulayan Öztürk, "Bugün Türkiye'nin ikinci Çocuk Müzesi'ni de hep birlikte Erzurum'da açacağız" dedi.

Tren ile Erzurum'a gelen öğrenciler daha sonra tarihi ve kültürel yerlerini gezmeye başladı. Öğrenciler ve beraberlerindeki heyet, Atatürk Evi'nde Türkiye'nin ikinci Çocuk Müzesi'nin açılış törenine katıldı. Açılış sonrasında Atatürk Evi bahçesinde cağ kebap ikramında bulunuldu.

Dostluk Treni akşam saatlerinde Kars'a hareket edecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.