İlçeler Haber Girişi : 14 Kasım 2012 13:30

Duman köyü içme suyuna kavuştu

Duman köyü içme suyuna kavuştu
Erzurum’un Karaçoban İlçesine bağlı Duman köyü içme suyuna kavuştu. 7 yıldır süren içme suyu sıkıntısı komşu olan Burnaz Köyü halkı ve muhtarı İhsan Özdemir tarafından ve İl Özel İdarenin katkılarıyla son buldu.
Erzurumajans-Erzurum’un Karaçoban İlçesine bağlı Duman köyü içme suyuna kavuştu. 7 yıldır süren içme suyu sıkıntısı komşu olan Burnaz Köyü halkı ve muhtarı İhsan Özdemir tarafından ve İl Özel İdarenin katkılarıyla son buldu.

Köy Muhtarı Metin Tiryaki, “160 hanelik köyümüzde yıllardır devam eden içme suyu sıkıntısı Karaçoban İlçesine Bağlı Burnaz Köyü halkının ve muhtarının destek vermesiyle içme suyu sıkıntımız çözümlenmiş oldu” dedi.

2005 yılından beri su sıkıntısı çektiklerini dile getiren Tiryaki, “Komşu olan köylere defalarca gitmemize rağmen köyümüze su verilmedi. 2010 yılında su sıkıntısının giderilmesi için İl Özel İdare tarafından üç ayrı yerlerde sondaj vurulmasına rağmen sağlıklı su çıkmadı. 2012 yılında ise köyümüze 9 km uzaklıkta olan Burnaz Köyü Köylüleri tarafından ücretsiz olarak sağlıklı kaynak suyu verildi. İl Özel İdare tarafından 220 milyar TL’ye mal olan isale hattı tamamlandı. Yıllardır hasretini çektiğimiz içme suyuna kavuşmuş olduk” diye konuştu.

Tiryaki; içme suyuna kavuşmalarından dolayı kendilerine her konuda destek sağlayan ilçe kaymakamı Cevat Çelik’e teşekkür ederek, “İlçemizde daha önce görev yapan kaymakam Turgay Gülenç’e, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne, Karaköprü ve Burnaz Köyü halkına ve muhtarlarına teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Tiryaki, vatandaşlardan evlerine çeşme musluklarını takmalarını ve gereksiz yere harcama yapmamalarını istedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.