Siyaset Haber Girişi : 03 Nisan 2013 13:28

''Emir alan bir ülke olduk!''

''Emir alan bir ülke olduk!''
Çalık, Türkiye'nin emir alan ve denetlenen bir ülke halene geldiğini ileri sürerek, "Bugün ülkemizde; Ekonomi'nin; İMF'nin denetim ve ayarları; İç ve dış siyasi kararlarda AB'nin istek ve ilerleme raporları.
Erzurumajans-Saadet Partisi (SP) Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, ülke gündemin çok hızlı değiştirildiğini belirterek, "BM tarafından talep edilen ve TBMM'den geçen terör finansmanın engellenmesine dair kanunun gelecekte İslam ülkeleri ve İslami çalışma yapan kurum, kuruluş ve teşkilatlar arasındaki yardımlaşmalara darbe vuracak mahiyette bir kanundur." dedi.

Çalık, Türkiye'nin emir alan ve denetlenen bir ülke halene geldiğini ileri sürerek, "Bugün ülkemizde; Ekonomi'nin; İMF'nin denetim ve ayarları; İç ve dış siyasi kararlarda AB'nin istek ve ilerleme raporları. Dış politika ve diplomaside, ABD ve arka planda İsrail'in hedefleri doğrultusunda kararlar alınıp çalışmalar yapıldığı bilinmektedir. Türkiye ve dünyadaki son gelişmeler, ülkemizde çıkartılan son kanunlar ve kararlar, bu problemin daha keskin, hızlı ve şiddetli bir şekilde devam ettiğini göstermektedir. BM'nin ve ABD'nin istekleri doğrultusunda terör ve terörle ilgili bazı kavramların tanımı ve kapsamları değiştirildi." dedi.

ABD, İsrail ve bazı Avrupa ülkelerinin terörist dediğine Türkiye'nin de diyeceğini iddia eden Çalık, "Bu kanuna göre; BM'nin, ABD'nin, İsrail'in ve bazı Avrupa ülkelerinin terörist saydığını Türkiye'de mecburen terörist sayacak. Türkiye'nin terörist saydığını ise onlar terörist saymayabilecek. Terörist sayılan kişi veya örgütlere yardım eden şahıs veya STK'nın mal varlığına el konulacak veya mal varlığı dondurulacak. Mal varlığının dondurulması konusunda mahkeme kararı aranmayacak. Yani hukuk yok. Başka ülkeler bazı kişi ve örgütlerin, terör listesine alınmasını Türkiye'den isteyebilecek" diye konuştu.

Çalık, "Başkalarının özellikle AB, ABD ve İsrail'in istekleri doğrultusunda ahlaki, hatta dini değerlere yön vermek, egemenlik kimindir ? sorusunu gündeme getirmiyor mu? diye sorarak Libya, patriyot, Suriye konusunda kararları kim veriyor? bizim vermediğimiz Başbakanın ve Hükümetin çelişkili açıklamalarından ortaya çıkıyor" dedi.
Çalık, "Şu anda ABD temsilciler meclisinde 87 senatör Türkiye'den Filistin'e yardım eden STK'nın terör örgütü listesine alınması için çalışma başlatmışlardır." Şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • YILDIRIM 01 Ocak 1970 02:00

    SONUNA KADAR HAKLISIN AMA MEDYA - TUİK - ADALET - EĞİTİM akp`NİN ELİNDE OLDUĞU İÇİN NE SENİN DEDİĞİNİ KİMSE DUYAR NE DE DİĞER MUHALİFLERİN. RABBİM ÜMMET-İ MUHAMMED`İN YARDIMCISI OLSUN.