Spor Haber Girişi : 15 Mart 2013 11:39

En uzun mesafeye atlayan türk sporcu

En uzun mesafeye atlayan türk sporcu
Erzurumlu sporcuların ağırlıkta olduğu Kayakla AtlamaMilli takımından sevindirici sonuçlar gelmeye devam ediyor.
Erzurumajans-Erzurumlu sporcuların ağırlıkta olduğu Kayakla AtlamaMilli takımından sevindirici sonuçlar gelmeye devam ediyor. Erzurumlu Muhammed İrfan Çintimar, en uzak mesafeye gitmesine rağmen telemark sorunu yaşayınca 0,3 puan farkla ikinciliği kaçırdı. Federasyon Başkanı Ayık, "Sporcularımızla gurur duyuyoruz" dedi.

Türkiye'nin yeni olduğu Kayakla Atlama branşında sevindirici sonuçlara imza atmaya devam ediyoruz. Polonya'nın Zakopoane şehrinde 6 ülkenin katılımıyla gerçekleşen Lotus Cup Kayakla Atlama yarışmalarında Erzurumlu sporcuların ağırlıkta olduğu Türk Milli takımı, başarılı atlayışlar yapıyor. Önceki gün Arda İpçioğlu'ndan gelen ikincilikten sonra dün de Muhammed İrfan Çintimar 4. , Arda İpçioğlu 5. , Ayberk Demir ise 8. oldu. İrfan Çintimar en uzak mesafeye gitmesine rağmen telemark sorunu yaşayınca 0,3 puan farkla ikinciliği kaçırdı. Nefesleri kesen Lotus Cup Kayakla Atlama Yarışları'nda milli sporcularımızın elde ettiği başarılı atlayışlar, spor severleri mutluluğa boğdu.

MUHAMMET İRFAN EN UZUN MESAFEYE ATLADI

Polonya'nın Zakopoane Şehrinde yapılan Lotus Cup'ta Erzurumlu sporculardan Muhammet İrfan Çintimar, en uzun mesafeli atlayan Türk kayakçı olarak Avrupalı otoritelerin de dikkatlerini üzerine çekti. Turnuva'nın ilk gününde 2. Olan Arda İpçioğlu da "Ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyoruz. Önümüzde uzun yıllar var. Avrupa bizi konuşacak" dedi. Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, Kayakla Atlamada, Polonya'dan gelen sevindirci haberlerin mutluluğunu yaşamanın heyecanı içerisinde olduklarını belirterek, "Tüm sporcularımızla gurur duyuyoruz" dedi. Devletin ve Hükümetin Erzurum'a yaptığı spor yatırımları sayesinde Türk kayağında da önemli bir sıçrama olduğunun altını çizen Ayık, "Sporcularımız bundan sonra daha çok büyük başarılar alacak. Daha yeni Erzurum'da Snowboard gençler dünya şampiyonasını bitirdik. Burada da gördük ki, sporcularımız tecrübe kazanıyor ve gelecek yıllarda Türkiye adına büyük derecelere imza atacaklar" şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.