Türkiye Haber Girişi : 12 Mayıs 2014 17:57

Engelli gençlerin askerlik heyecanı

Engelli gençlerin askerlik heyecanı
Yurt genelinde engelli gençler askerlik heyecanı yaşadı.
Erzurumajans-Yurt genelinde engelli gençler askerlik heyecanı yaşadı.

KARS-Jandarma Genel Komutanlığı'nın 175'inci kuruluş yıl dönümü sebebiyle engellilere yönelik 'Temsili askerlik uygulaması' düzenlenen törenle Kars Jandarma Alay Komutanlığı'nda yapıldı. Törene katılan engelli askerler, asker elbisesi giydi, yemenin etti. Asker oldu. Jandarma Genel Komutanlığı'nın 175'inci kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında; engelli vatandaşlara yönelik olarak, 10-16 Mayıs 2014 Engelliler Haftası'nda hayata geçirdiği 'Temsili Askerlik Uygulaması', yurt genelinde aralarında Kars'ın da bulunduğu 65 ilde gerçekleştirildi.

KONYA-
Konya'nın Beyşehir ilçesinde askerlik çağına gelmiş 17 genç, yemin törenin ardından bir günlük de olsa askerlik görevlerini yerine getirdi. Bu yıl, Jandarma Genel Komutanlığı'nın kuruluşunun 175.'inci yıldönümü nedeniyle temsili askerlik uygulamaları Türkiye'de sadece jandarma birliklerinde yapıldı. Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı'nda da askerlik çağına gelen 17 engelli genç, bu kapsamda kışlaya gelerek bir gün süreyle temsili askerlik yaptı. Engelli gençler, aileleri ile beraber geldikleri Jandarma Komutanlığı kapısında davul zurnayla jandarma personeli tarafından karşılandı.

İZMİR-
Bedensel ve zihinsel engelli 166 kişi, Jandarma Teşkilatının 175. yıldönümü etkinlikleri kapsamında bir günlüğüne de olsa vatan borcunu ödedi. İzmir İl Jandarma Komutanlığı Kışlası'nda 166 engelli için yapılan temsili askerlik töreninde duygusal anlar yaşandı.

İ
zmir İl Jandarma Komutanlığı Kışlası'nda Jandarma Teşkilatının 175. Yıldönümü kapsamında düzenlenen temsili askerlik töreninde 166 engelli bir günlüğüne de olsa asker oldu. Ailelerin de katıldığı törende, bando eşliğinde alana giren engelliler Özel Tertip Jandarma Er Yemin Töreni'nde vatanları için yemin etti. Engelli aileleri de askerlerini yalnız bırakmadı. Mehmetçikleri sık sık cep telefonlarıyla görüntüleyen aileler, duygusal anlar yaşadı. İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İzmir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay İbrahim Aydın da katıldığı törende, İl Jandarma Komutanlığı mayın, narkotik ve devriye köpeklerinin gösterisi ise nefes kesti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.