Bölge Haber Girişi : 31 Mayıs 2011 00:36

ER-KADIN Erzincan'da konferans verdi!..

ER-KADIN Erzincan'da konferans verdi!..
Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği (ER-KADIN) Başkanı Zekiye Çomaklı ve Dernek 2.Başkanı eğitimci Çiğdem Ilıcalı, Erzincanlı hanımlara konferans verdi.

Erzurum Ajans-Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği (ER-KADIN) Başkanı Zekiye Çomaklı ve Dernek 2..Başkanı eğitimci Çiğdem Ilıcalı, Erzincanlı hanımlara konferans verdi.

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Koruma Şube Müdürlüğü, Erzincan Üniversitesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve İl Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yapılan “Kadın Eli Değsin, Ülke Bereketlensin” projesi çerçevesinde yapılan çalışmalar arasında Kadın Girişimciliği konusunda Erzincanlı hanımlara Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı, “Kadın Girişimciliğinin Dünü, Bugünü ve Yarını” konusunda konferansını verirken Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği 2..Başkanı eğitimci Çiğdem Ilıcalı da, “Kadın Girişimciliğinde Eğitimin Rolü” konulu konferansı verdiler.

İş ve İşçi Bulma Kurumunda kayıtlı 50 kadın için geçerli olan projede gelir getirecek olan kuaförlük ve pachwork (kırk yama) konusunda eğitim alan ve girişimcilik ruhu taşıdığına inanan kadınlar oldukça ilgili idiler. Özellikle kuaförlük konusunda mesleki eğitim alan kadınlar heyecenla iş yeri açmanın, kendi işinin patronu olmanın farklı bir duygu olduğundan bahsederken, kırk Yama konusunda eitim alan kursiyerler el sanatları konusunda Pazar sıkıntısı yaşadıklarını anlattılar.

Proje Koordinatörü Doç.Dr.Murat Çetin, “Türkiye genelin de olduğu gibi Erzincan da da Mikrokredi uygulamasını yaklaşık bir dört yıldır İl Özel İdaresinin katkılarıyla devam ediyor. Şuan da 700 civarında bayan buradan kredi alarak kendisi yeni bir iş üretiyor ve geri ödemesini de yapıyor. Ancak bu yeterli değil bunun daha da artırılması gerekiyor. Özellikle bulundukları çevre dolayısıyla eşlerinin ve ailesinin durumundan dolayı zor şartlar içerisinde olan kadınlarımız var. Buradaki hedef birazda bu dez avantajlı kadınlarımızı meslek edindirerek onların bu zorluklarını gidermekte yardımcı olmaktır” diye konuştu.

Konferans konuşmacı ve katılımcıların yer aldığı bir kokteylle sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.