Siyaset Haber Girişi : 30 Haziran 2012 23:15

Erdoğan'dan eleştirelere sert cevap

Erdoğan'dan eleştirelere sert cevap
Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun Suriye politikasına yönelik eleştirilerini yanıtlarken, “Biz sizin gibi fareden korkmayız, fare korkusuyla uykusuz kalmayız. Üstelik bu ülkenin aslanları var, o farelere de o kemirgenlere de haddini bildirir&
Erzurum Ajans-Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun Suriye politikasına yönelik eleştirilerini yanıtlarken, “Biz sizin gibi fareden korkmayız, fare korkusuyla uykusuz kalmayız. Üstelik bu ülkenin aslanları var, o farelere de o kemirgenlere de haddini bildirir” dedi.

Başbakan Erdoğan, 19 Mayıs Stadyumu’nda yapılan AK Parti Ankara İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada ana muhalefet partisine ağır eleştirilerde bulundu. Erdoğan, CHP’nin yıllarca ”Yurtta sulh cihanda sulh” sözünü yanlış anladığını belirterek, ”Bu sözün ardına sığınıp her meseleye mesafeli durdular. Yıllarca Türk dünyasına açılamadılar, Ortadoğu ile konuşamadılar, Batı’ya seslerini çıkaramadılar. Korkaklar zafer abidesi dikemezler. Ürkek dış politikayla ekonomi büyümez, Türkiye büyüyemez. Bugün artık CHP’nin içine kapattığı bir Türkiye yok, CHP’nin
içine kapattığı bir Ankara yok” dedi.



Erdoğan Kılıçdaroğlu’nun kendisine yönelik eleştirilerini ise şöyle yanıtladı: ”CHP’nin Genel Başkanı bir haftadır biz söz öğrenmiş, her yerde onu tekrarlıyor. Neymiş, ’sıçan geçer, yol olur.’ Sayın Kılıçdaroğlu merak etme biz sizin gibi fareden korkmayız, fare korkusuyla uykusuz kalmayız. Üstelik bu ülkenin aslanları var, o farelere de o kemirgenlere de haddini bildirir. Bizim dış politikamızı eleştirecek en son kişi, CHP Genel Başkanı’dır. CHP yönetimi için dış politika ürkekliktir, CHP yönetimi için dış politika çekingenliktir, CHP yönetimi için dış politika hiçbir şeye karışmadan yerinde oturmaktır. Eğer gerekirse CHP dönemlerinde Türkiye’de nasıl acziyet içinde bir dış politika izlendiğini belgeleriyle ortaya koyarız. Konuşmasında terörle mücadeleye de değinen Başbakan, örgütün belli çevrelerin elinde bir maşa, bir taşeron olduğunu belirterek, ”Allah’ın izniyle, milletimizin desteğiyle biz hem terör örgütüne hem de onu maşa olarak elinde tutan çevrelere karşı, bir tek geri adım atmadan mücadele etmeye devam edeceğiz. İnanıyorum ki bu son saldırıların ardından benim Kürt kardeşlerim de terör örgütünün nasıl bir maşa oluğunu gördüler, anladılar. Türkiye düşmanı, millet düşmanı, Kürt kardeşlerimin aleni düşmanı olan bu örgüte de ona ihale veren çevrelere de ona göz yuman, ona müsamaha gösteren çevrelere de Türkiye gerekeni yapmaya kararlı bir şekilde devam edecektir” dedi.

‘UMUDUMUZU KORUYORUZ’

Terörle mücadelede şehit edilen polis ve askerlerimize bir kez daha Rabbim’den rahmet niyaz ediyorum. Akdeniz’de, uluslararası sularda namert bir saldırıyla düşürülen uçağımızın pilotlarıyla ilgili umutlarımızı da muhafaza ediyoruz. Umutlarımızı halen koruduğumuz bu süreçte pilotlarımızın ailelerine de sabır ve metanet diliyorum.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • mehmet taş 01 Ocak 1970 02:00

    biz aslanlıktan feragat ettik, birazda gemicikleri olan oğulların aslanlık yapsınlar. peşlerine de makarna ve kömür verdiğin insanlar itsinler. epey palazlandılar. hele birde rahmeti kendi çoıcuklarına dile bakalık nasıl oluyormuş? Artık bize başsağlığı dilenmesini istemiyoruz!!! Biz ABD`nin piyonu değiliz IABD`nin birileri ile hesabı varsa gitsin görsün!!! Aama biz maşa olmak istemiyoruz!!