Erzurum Haber Girişi : 24 Ekim 2013 22:15

ERVAK Başkanı Güzel; ''Yavi'yi unutmadık!''

ERVAK Başkanı Güzel; ''Yavi'yi unutmadık!''
Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Başkanı Erdal Güzel, 35 insanın hain terör saldırısıyla katledildiği Yavi olayını unutmadıklarını belirtti.
Erzurumajans-Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Başkanı Erdal Güzel, 35 insanın hain terör saldırısıyla katledildiği Yavi olayını unutmadıklarını belirtti.

Güzel, Yavi katliamıyla ilgili açıklamada bulunarak şöyle konuştu: "Ülkeyi bölüp ve parçalamak için insanlık dışı her türlü eylemi yapmaktan sakınmayan eli kanlı terör örgütünün, 1993 yılında Yavi'de gerçekleştirdiği katliamın üzerinden tam 20 yıl geçmiş bulunmaktadır. Hatırlanacağı üzere, 25 Ekim 1993 yılında asker kıyafetine girmiş teröristler Yavi'yi basmışlar, kahvehanede televizyon seyreden masum vatandaşları tarayarak 35 insanımızı şehit etmişler ve 50 kişiyi yaralamışlardı. Kardeşi kardeşe düşman etmek için fitne tohumları eken karanlık güçlerin Yavi'yi hedef seçmeleri elbette ki tesadüf değildi. Birlikte yaşama kültürünün en yoğun olduğu şehrimizde bu haince tuzaklar hayat bulmamış, gözyaşları yüreklere akıtılmış, neticede ateş düştüğü yeri yakmıştı. Sivas ve Başbağlar'da yapılan katliamlar ülke gündeminde hep canlı tutulmasına rağmen, Yavi katliamının yeteri kadar gündemde olmaması bir hayli manidardır. Aradan geçen yıllara rağmen Yavi katliamının üzerindeki sis perdesinin aralanmaması, kamuoyunun vicdanını rahatlatacak ipuçlarının paylaşılmaması, faillerin ortaya çıkartılmaması ise düşündürücü bir başka konudur. Alçakça yapılan katliamın 20. yılında; Yavi'de ve ülkenin dört bir yanındaki hain saldırılar neticesinde hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, yetkililerden; Yavi katliamının yapıldığı kahvehanenin müze haline getirilmesini temenni ediyor, devletimizin bekasına yönelik her türlü tehdit ve saldırıların hedefine asla ulaşamayacağının kararlılığı ile milletimize tekrar başsağlığı diliyoruz."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.