Ekonomi Haber Girişi : 07 Şubat 2014 14:36

Erzurum bölgesi ocak enflasyon verileri değişti

Erzurum bölgesi ocak enflasyon verileri değişti
Erzurum Bölgesi'nde düzeltilen ocak ayı TÜFE'sine göre aylık fiyat artış oranı yüzde 2.63 olarak kaydedildi.
Erzurumajans-Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) yapılan açıklamada Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) bülteninde tütün alt grubunda yer alan sigara fiyatlarında sehven hatalı veri girişi yapıldığı ve Ocak ayında yüzde 1.72 olarak açıklanan TÜFE'nin yüzde 1.98, yüzde 7,48 olarak açıklanan yıllık enflasyonun ise yüzde 7,75 olarak düzeltildiği belirtildi. 

ERZURUM BÖLGESİNİN YENİ TÜFE'Sİ


Erzurum Bölgesi'nde düzeltilen ocak ayı TÜFE'sine göre aylık fiyat artış oranı yüzde 2.63 olarak kaydedildi. Yıllık fiyat artış oranı yüzde 8.64 olurken, 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranı yüzde 7.74 olarak açıklandı. Pazartesi günü yayımlanan düzeltilmemiş veride bölgede aylık fiyat artışı yüzde 2.28, yıllık TÜFE artışı yüzde 8.27, 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranı da yüzde 7.71 olarak bildirilmişti.

TÜRKİYE ORTALAMASINA GÖRE BÖLGESEL FARK


Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verileri bazlı Tüketici Fiyat Endeksinde Türkiye ortalamasına göre Erzurum Bölgesinde aylık enflasyon yüzde 0.65, yıllık fiyat artışı yüzde 0.89, 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranı ise yüzde 0.21 oranında yüksek çıktı. Bölge ocak ayı bazında en yüksek fiyat artışının görüldüğü 3 istatistik bölge içinde yer aldı. Erzurum Bölgesi aylık fiyat artışında Şanlıurfa ve Ağrı Bölgesinden sonra üçüncü sırayı aldı.

AĞRI BÖLGESİ


TRA2 Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan bölgesinde aylık fiyat değişim oranı yüzde 2.67olarak düzeltildi. Ağrı Bölgesinde yıllık enflasyon yüzde 7.49, 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranı ise yüzde 7.11 olarak belirlendi.

MALATYA BÖLGESİ


TRB1 Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli illerinden oluşan Malatya Bölgesi'nde aylık TÜFE yüzde 2.22 olarak düzeltildi. Düzeltme kapsamında Malatya Bölgesi'nde yıllık fiyat artış oranı yüzde 8,17 olarak hesaplandı. Bu bölgede 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranı ise yüzde 7.81 olarak bildirildi.

VAN BÖLGESİ


TÜİK verilerine göre TRB2 Van, Muş, Bitlis, Hakkari bölgesinde aylık fiyat artış oranı yüzde 2,07olarak düzeltildi. Van Bölgesinde yıllık fiyat artış oranı yüzde 7.64 oldu. Bölgede 12 aylık ortalamalara görefiyat değişim oranı ise yüzde 7.32 olarak hesap edildi.


BÖLGENİN EN'LERİ


Düzeltilen yeni TÜFe verilerine göre Doğu Anadolu Bölgesi ve Bayburt ilini içeren 4 bölge içinde aylık fiyat artış oranının en yüksek olarak kaydedildiği bölge yüzde 2.67 ile Ağrı Bölgesi, yıllık enflasyonun en yüksek olduğu bölge yüzde 8.64 ile Erzurum Bölgesi, yıllık enflasyonun en düşük olduğu bölge yüzde 7.49 ile Ağrı Bölgesi, 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranının en yüksek olduğu bölge ise yüzde 7.81 ile Malatya Bölgesi olarak bildirildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.