Bölge Haber Girişi : 16 Ocak 2010 18:06

Erzurum CHPden eğitim semineri

Erzurum CHPden eğitim semineri
ERZURUM ajans-CHP Gençlik Kolları Başkanı ve Yönetim Kurulu üyesi Burcu Gizem Türköz, siyasal eğitimli bir gençlik için seminer başlattıklarını söyledi.

 CHP Gençlik Kolları Başkanı ve Yönetim Kurulu üyesi Burcu Gizem Türköz, siyasal eğitimli bir gençlik için seminer başlattıklarını söyledi.

Her hafta sosyal nitelikli bir sorunun ele alınacağı seminerleri parti üyeleri ve gençlerin hazırlayıp sunacağını belirten Türköz, "Eğitimli ve sosyal sorunlara duyarlı bir gençlik yapılanması için eğitim seminerlerini başlattık. 'Sosyal Demokrasi ve Olof Palme' konulu ilk dersimizi Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü öğrencilerinden ve partimiz gençlik kolları üyülerinden Anıl Kemal Aktaş sundu. Her hafta parti il binamızda bu eğitim seminerlerini sürdüreceğiz." dedi.

CHP İl Başkanı Avukat Tuncer Aktaş ise parti olarak gençliğe büyük bir önem verdiklerini dile getirdi. Aktaş, gençlerin ülke sorunlarına duyarlı bir şekilde politikanın içinde olmasından yana olduklarını kaydetti. 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi'yle birlikte gençlerin siyasetten ve ülke sorunlarıyla ilgilenmelerinin önünün kesildiğine vurgu yapan Aktaş, "1980 darbesiyle Türkiye gençilği şanssız bir dönem geçirdi. Gençlerin siyasetle uğraşmaları istenmedi. Ülkenin aydınlık geleceğine yön verecek gençler siyasete sokulmak yerine eğlence merkezlerine yönlendirildi." diye konuştu. (CİHAN)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.