Bölge Haber Girişi : 16 Mart 2010 00:52

Erzurum Üniversitesi imzaya açıldı!..

Erzurum Üniversitesi imzaya açıldı!..
Cemil Çiçek; "Konya'da Konya Üniversitesi, Kayseri ve Erzurum'da da bu illerin ismini taşıyan 7 tane üniversitenin kurulmasıyla ilgili kanun tasarısı da imzaya açılmıştır.."

Erzurum Ajans-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek,devlet üniversitesi kurulması konusunu da görüştüklerini belirten , “Büyükşehirlerimizde devlet üniversiteleri gerek kontenjan artırımları, gerek öğretim üyesi sebebiyle yeni devlet üniversitelerin açılmasına imkan verecek kapasitededir. Bunun için İstanbul’da Medeniyet Üniversitesi, Ankara’da Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, İzmir’de Turgut Reis Üniversitesi, Bursa’da Orhan Gazi Üniversitesi, Konya’da Konya Üniversitesi, Kayseri ve Erzurum’da da bu illerin ismini taşıyan 7 tane üniversitenin kurulmasıyla ilgili kanun tasarısı da imzaya açılmıştır” diye konuştu.
Milli Eğitim Bakanlığı Temel Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’na da görüştüklerini belirten Çiçek, “Bu da Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararı doğrultusunda başöğretmen ve uzman öğretmen olma esaslarını yeniden düzenleyen ve tümüyle teknik nitelikteki bir kanun tasarısı. Bu da bu gün imzaya açılmış oldu” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.