Siyaset Haber Girişi : 23 Kasım 2012 14:30

Erzurum yatırımları değerlendirildi

Erzurum yatırımları değerlendirildi
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile AK Parti Erzurum Milletvekilleri Erzurum’a yapılan projelerin değerlendirilmesi ve problemlerin çözümüne ilişkin bilgilendirme toplantılarında bu hafta TCDD Genel Müdürlüğü yetkilileri ile görüştüler.
Erzurumajans-Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile AK Parti Erzurum Milletvekilleri Erzurum’a yapılan projelerin değerlendirilmesi ve problemlerin çözümüne ilişkin bilgilendirme toplantılarında bu hafta TCDD Genel Müdürlüğü yetkilileri ile görüştüler.
Sağlık Bakanı Prof Dr. Recep Akdağ’ın Başkanlığında bir araya gelen AK Parti Erzurum Milletvekilleri Adnan Yılmaz, Fazilet Dağcı Çığlık ve Muhyettin Aksak’ın katıldığı değerlendirme toplantısı Çarşamba günü yapıldı. Milletvekili Cengiz Yavilioğlu’nun komisyon çalışmaları nedeniyle katılamadığı toplantıda, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’dan, Erzurum’u da kapsayan Hızlı Tren Seferlerinde gelinen son durumla ilgili bilgi alınırken, Erzurum ve bölgedeki demiryolları ile ilgili hemzemin geçitler, palandöken lojistik merkezi, tadilatlar ve yapılan alt yapı çalışmaları değerlendirildi.
AK Parti İktidarının başarıyla uyguladığı projelerden olan ve İstanbul’dan Marmaray Projesiyle başlayarak Ankara’ya, Erzincan’dan Erzurum’a kadar ulaşarak, Kars’a ve oradan da Türk Cumhuriyetleri’ne ve körfez ülkelerine kadar ulaşacak olan hızlı tren seferleri hakkında TCDD Yetkililerinden projenin detayları hakkında bilgi alan Bakan Akdağ ve Erzurum Milletvekilleri, her aşamada projenin takipçisi olacaklarını kaydettiler. Bu projeyle Erzurum’un Batıdan, Doğu’ya ve hatta Türk Cumhuriyetleri’ne açılacak bir köprü olacağını kaydeden Bakan Akdağ ve milletvekilleri, Türkiye’nin bulunduğu konum itibariyle körfez ülkeleri, Orta Asya ve Türk Cumhuriyetleri’nden yapılacak taşımacılık, Marmaray Projesi vasıtasıyla Türkiye üzerinden Avrupa’ya açılacağı ve böylelikle şehir ve ülke ekonomisi için büyük bir katkı sağlayacağını belirttiler.
Toplantıda hazır bulunan Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise Bakan Akdağ ve milletvekillerine çalışmaları hakkında bilgi verdi. Rektör Hikmet Koçak, planlanan projeler ve çalışmalar hakkında Bakan Akdağ ve milletvekillerini bilgilendirdi.
Bakan Recep Akdağ ile Erzurum Milletvekilleri’nin Erzurum’la ilgili değerlendirme toplantılarının önümüzdeki günlerde devam edeceği, tarım ve hayvancılık, cazibe merkezi gibi konuların takibi hususunda gerekli çalışmaların yapılacağı kaydedildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • hamit beyenal 01 Ocak 1970 02:00

    Türkiyede sağlık konusunda devrim yapan sn sağlık bakanı receb akdağı kutluyorum erzurum horasanda devlet hastanesini gördüm kendim sakaryalıyım sn bakanı gerçekten tebrik ediyorun horasan halkının hizmetine çok muteşem bir hastane kazandırmış erzurum halkı sn bakanla ne kadar iftahar etse azdır sn receb akdağa başarılarının devamını dilerim . HAMİT BEYENAL

  • MEHMET ÖDEMİŞ 01 Ocak 1970 02:00

    Yatırımın yatırım olabilmesi için yatırımın içinde istihdam olması lazım .Ama bunu anlayacak komisyon olması gerekir o komisyonun içerisinde bu memleketin aklı başında şaibesiz hatrı saygınlıkla anılan yolsuzluğu olmayan sabahtan akşama kadar tezgahının başında olan tüccar ve esnafınında olması gerekir ki akıllı yatırımlar düşünülsün yapılan yatırmlar üretgen olsun bu memlekete faydası olsun yoksa spor tesisi açık hava müzesi bunlar boş işler ne zamanki gerçek yatırımlar yapılırsa daha sonra dinlenme tesisleri spor tesisleri yapılsın erzurumun ne güzel bir sözü var AÇ KARIN YÜKSEK NALIN.