Kültür-Sanat Haber Girişi : 02 Haziran 2014 14:47

Erzurum Yolspor'dan Bar atağı

Erzurum Yolspor'dan Bar atağı
Amatör sporlarda Erzurum'un öncüsü haline gelen Yolspor, kültürümüzün unutulmaması için ücretsiz halk oyunları kursu açtı. Etkinlik ile Erzurum'un ciddi bir eksiği tamamlanmış oldu.
Erzurumajans-Furkan Nehri'nin haberi-Karayolları 12'inci Bölge Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Yol Spor, Erzurum'un kültür miraslarından halk oyunlarını canlandırmak için atağa kalktı.

Erzurum Yolspor Halk Oyunları Topluluğu (ERYOHAT), resmi açılışını Yolspor Kulübü Tesisleri'nde gerçekleştirdi. Erzurum erkek barları, Erzurum kadın barları, Antep yöresi, İzmir yöresi ve Artvin yöresi kurslarıyla 5 yaşından itibaren kursiyerler alan topluluk, Erzurum kültürünü yaşatmak için çaba gösteriyor. Tamamen ücretsiz olan kurslarda ise şimdiye kadar 300 kursiyer barları öğrenmeye devam ediyor.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılış konuşmasını Yolspor Kulüp Başkanı Sabri Gökhan Genç, yaptıkları hizmetten gurur duyduklarını dile getirerek, spordan önce gençlerin manevi değerlerini bilmesi gerektiğini söyledi. Genç, "Türk kültürü için hizmet ediyoruz. Bu hizmetten dolayı da gurur duyuyoruz. Spordan önce gençlerimiz milli değerlerini bilmeli ve yaşatmalıdır. Hedeflediğimiz amaca ulaştığımızı düşünüyorum. Bizim devlet geleneğimiz bin yıllara kadar dayanır. Eğer bu köklü milleti yaşatmak istiyorsak bu değerleri de yaşatmak zorundayız. İnşallah kültürümüz yaşatmak için çıktığımız bu yolda diğer kulüplere de öncü oluruz" dedi.

Erzururm Halk Eğititm Merkezi emekli müdürlerinden eğititmci Müslüm Çağlar ise yaptığı konuşmada barın önemini anlattı. Yapılan konuşmaların ardından Erzurum Erkek ve Kadın Bar Ekipleri gösteri sundu.

Törene katılan Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Karabörk'ün eşi Fatma Karabörk, Sabri Gökhan Genç'e yaptığı hizmetlerden dolayı plaket takdim etti.  Törenin son bölümünde sunucu salonda bulanan eski barcıları davet edince, renkli görüntüler ortaya çıktı. Açılışa Karayolları 12'inci Bölge Müdürü Turgut Aydın ve TRT İl Müdürü Salih Lütfü Şengül'de katıldı. (Kaynak: Pususla Gazetesi)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.