Bölge Haber Girişi : 14 Mart 2011 13:18

Erzurum'a artık durmak yok!..

Erzurum'a artık durmak yok!..
25'inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'ndaki başarılı organizasyonuyla önemli bir kış sporları merkezi olma yolunda ilerleyen Erzurum'un, bundan sonra yaz ve kış tüm fuarlarda temsil edileceği bildirildi.

Erzurum Ajans-25’inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’ndaki başarılı organizasyonuyla önemli bir kış sporları merkezi olma yolunda ilerleyen Erzurum’un, bundan sonra yaz ve kış tüm fuarlarda temsil edileceği bildirildi.

Çok geniş bir coğrafyaya sahip Erzurum’un Kış Oyunları’yla birlikte önemli bir kış turizmi ve kış sporları merkezi olmanın yanı sıra yayla turizminde de söz sahibi olabileceğini belirten yetkililer, bu potansiyelin değerlendirilmesi için çalışma yapılacağını söyledi.

Kentin tarihi ve turistik mekanları, spor tesisleri, yöresel ürünler ve mutfağının tanıtımının yapılacağını kaydeden yetkililer, “Şimdiye kadar imkanların kısıtlı olması nedeniyle sınırlı ölçüde tanıtım yapılabildi. Tanıtım için yaz kış düzenlenecek tüm fuarlara katılmayı hedefliyoruz. Bunun için fuarlara klasik bir stantla değil Çifte Minareli Medrese standıyla katılıp daha fazla ilgi toplanmasını hedefliyoruz. Geçmiş yıllarda sadece Palandöken Kayak Merkezi'nin tanıtımı yapılırken, bundan sonra tüm tarihi mekanlar ile yerel değerlerin tanıtımı da yapılacak” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.