Bölge Haber Girişi : 21 Nisan 2011 14:51

Erzurum'a çocuk müzesi!..

Erzurum'a çocuk müzesi!..
Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Ortak Programı, Ankara Üniversitesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü 'Dostluk Treni Projesi' kapsamında 8 vagondan oluşan tren Erzurum'a vardı.

Erzurum Ajans-Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Ortak Programı, Ankara Üniversitesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü 'Dostluk Treni Projesi' kapsamında 8 vagondan oluşan tren Erzurum'a vardı. Dostluk Treni için garda düzenlenen karşılama törenine, Vali Sebahattin Öztürk, UNICEF Temsilci Yardımcısı Regina de Dominicis, kamu kurum amirleri ve çocuklar katıldı.

Vali Öztürk, programda yaptığı konuşmada, etkinliğin önemine dikkat çekerek, öğrencileri Erzurum'da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. Kısa bir gösterinin ardından öğrencilere Erzurum'a özgü kadayıf dolması ikram edildi. Daha sonra topluca Atatürk Evi'ne gelen heyet burada Türkiye'nin ikinci Çocuk Müzesi'nin açılışını gerçekleştirdi. Müzenin kurdelesini Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı ile UNICEF temsilci Dominicis birlikte kesti. Ardından çocuk müzesi gezildi. Dominicis öğrencilere müzenin önemini anlatan kısa bir konuşma yaptı. Çocukluğunda ziyaret ettiği müzede öğrendiği bilginin yıllar sonra karşısına çıktığını ifade eden Domonicis, çocuklara müzeyi iyi değerlendirmelerini önerdi. Müzede çocuklara özet bilgiler sunan eğitim materyalleri bulunuyor. Öte yandan Atatürk Evi bahçesinde çocuklara ve davetlilere çağ kebabı ikram edildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.