Bölge Haber Girişi : 04 Mart 2011 13:54

Erzurum'da acil kış sempozyumu başladı!..

Erzurum'da acil kış sempozyumu başladı!..
Erzurum'da Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) tarafından organize edilen 12. Acil Tıp Kış Sempozyumu bugün başladı.

Erzurum Ajans-Erzurum’da Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) tarafından organize edilen “12. Acil Tıp Kış Sempozyumu” bugün başladı.

Palandöken Dağındaki Polat Renaissance Otelde düzenlenen sempozyuma Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Sağlık İl Müdürü Serhat Vançelik ve çok sayıda Acil Servislerde görev yapan doktor katıldı.

3-4-5 Mart 2011 tarihleri arasında devam edecek sempozyumun açılış merasiminde konuşan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Acil Servislerin çok önemli olduğuna vurgu yaparak doktorlara seslendi.

Rektör Koçak, “Acil servise gelen hastaları ve yakınlarını düşünün zaman zaman onların yerine kendinizi koyun. Ve ona göre hastalarınıza müdahale edin. Hastaları Acil Serviste çok bekletmeyin” diyerek doktorlara uyarıda bulundu.

“12. Acil Tıp Kış Sempozyumu” daha sonra Prof. Dr. Metin Görgüner tarafından verilen “Acil Tıp’ın Dünü Bugünü ve Yarını” konulu panelle devam etti.

“12 Acil Tıp Kış sempozyumu” şu program ile devam edecek:

“Kardiyolojik Aciller Paneli Moderatör: Doç.Dr. Sadık Girişgin. 1. Bu Göğüs Ağrısını Taburcu Edebiliriz!? Uzm. Dr. Yusuf Ali Altuncı 2. Tanısı Zor Ölümcül Ritimler Yrd. Doç.Dr. Ayhan Sarıtaş. 3. EKG’de İpuçları ve Atladıklarımız Uz. Dr. John Fowler

4. 2005’den 2010’a İYD’ de ne değişti? Yrd. Doç.Dr. Murat Orak. Travma 1 Paneli

Moderatör: Doç. Dr. İbrahim İkizceli. 1. Normal Radyolojili Servikal Travmalar Doç.Dr. Hakan Topaçoğlu. 2. Tanısı Zor Kırık ve Çıkılar Doç.Dr. Bülent Erdur. 3. Nadir Travma Sendromları: “Travmatik Asfiksi, Abdominal kompartman sendromu, Geç kapalı perforasyon Yrd.Doç.Dr. Mücahit Eemit. 4. Hemorajik Şok ve Travmada Sıvı Resüsitasyonu Prof. Dr. Özgür Karcıoğlu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.