Bölge Haber Girişi : 05 Haziran 2011 15:48

Erzurum'da BDP mitingi sonrası olay!..

Erzurum'da BDP mitingi sonrası olay!..
Erzurum'da bugün BDP tarafından düzenlenen miting sonrası çıkan olaylarda 1 kişi bıçakla yaralandı, linç edilmek istenen 4 kişiyi polis kurtardı.

Erzurum Ajans-Erzurum'da bugün BDP tarafından düzenlenen miting sonrası çıkan olaylarda 1 kişi bıçakla yaralandı, linç edilmek istenen 4 kişiyi polis kurtardı.

Erzurum'da BDP tarafından desteklenen bağımsız milletvekili adayı Sebahattin Yılmaz için düzenlenen miting sonrası, terör örgütünün renklerini simgeleyen bezlerle Cumhuriyet Caddesi'nde dolaşan 4 kişi, vatandaşın tepkisini çekti. Çıkan olaylarda bir kişi bıçakla yaralanırken linç edilmek istenen 4 kişiyi polis kurtardı.
Yaşanan olayın duyulması üzerine sokağa dökülen binlerce Erzurumlu, Gürcükapı, Cedit, Kongre Caddesi, Kevelciler, Gülahmet, Mehdiefendi, Veyisefendi ve Gölbaşı semtlerinden Mahallebaşı semtine yürüyüşe geçti. Bu sırada yürüyüş yapan gruba bir 36 plakalı bir otomobilden laf atılması üzerine, araç vatandaşlar tarafından taşlandı. Otomobildeki kadınların korku dolu anlar yaşadığı olay, aracın hızla uzaklaşmasıyla büyümeden sona erken, başına taş değen bir polis de yaralandı.
Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin çeşitli noktalarda kurduğu 10'a yakın bariyeri aşan vatandaşlar Mahallebaşı semtinde, BDP'li bir grupla karşı karşıya geldi. Panzerlerin sevk edildiği Mahallebaşı'nda iki taraf arasında barikat oluşturan polis, öfkeli vatandaşlara kalkan kullanarak müdahale etmek zorunda kalırken, bölgeye çok sayıda Özel Harekat timleri takviye olarak sevk edildi. Bu arada kalabalığa laf atıldığı için taşlanan otomobile işlem yapan polis ekibi, BDP seçim bürosundatoplanan bir grup tarafından taşlandı.
Öte yandan, Erzurum Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkardılar.




Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.