Spor Haber Girişi : 20 Şubat 2012 14:49

Erzurum'da beklenen heyecan

Erzurum'da beklenen heyecan
Türkiye'de ilk kez düzenlenecek olan FIS Kuzey Disiplini Gençler ve 23 Yaş Altı Dünya Kayak Şampiyonası için Türk Telekom Atlama Kulelerinde son antrenmanlar yapıldı.
Erzurum Ajans-Türkiye'de ilk kez düzenlenecek olan FIS Kuzey Disiplini Gençler ve 23 Yaş Altı Dünya Kayak Şampiyonası için Türk Telekom Atlama Kulelerinde son antrenmanlar yapıldı. Antrenmanlarda sporcular soğuk havadan etkilenmemek için battaniyelere sarılarak sıralarını bekledi. Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, yaptığı açıklamada Erzurumluları kayak yarışlarını izlemeye davet etti.
Türkiye'de ilk kez düzenlenecek olan FIS Kuzey Disiplini Gençler ve 23 Yaş Altı Dünya Kayak Şampiyonası için Türk Telekom Atlama Kulelerinde son antrenmanlar yapıldı. Antrenmanlarda sporcular soğuk havadan etkilenmemek için battaniyelere sarılarak sıralarını bekledi.
Türkiye'de ilk kez düzenlenecek olan FIS Kuzey Disiplini Gençler ve 23 Yaş altı Kayak Şampiyonası'na katılacak olan 65 sporcu son antrenmanlarını yaparak Çarşamba günü start alacak yarışlar için hazırlandı. Soğuk havaların etkili olduğu Erzurum'da düzenlenen Gençler Dünya Kayak Şampiyonası antrenmanlarında sporcular üşüdü. Üşüyen sporcular battaniyelere sarılarak ısınmaya çalıştı. Yapılan antrenmanları izleyen seyirciler yarışlar esnasında daha çok katılımın olacağını dile getirdi. Yarışmacılar
içerisinde bulunan tek Türk sporcu olan Mustafa Öztaşyapar, yapılacak yarışların çok büyük bir yarış organizasyonu olduğunu dile getirerek, "Bu organizasyonun içinde bulunmaktan son derece mutluyum. Yarışlarda da güzel dereceler alarak Türkiye'yi temsil edeceğim" diye konuştu.
Kuzey Kombine Branş Sorumlusu Necati Kaplan ise dünyada düzenlenen en önemli yarışlardan biri olduğunu söyleyerek bu yarışların Erzurum'da yapılmasının ayrı bir önemi olduğunu vurguladı. 65 sporcunun bu yarışlarda kendilerini göstereceklerini dile getiren Kaplan, Erzurum'da yaşayanlarında bu organizasyona katılmaları gerektiğini ifade etti.

AYIK'TAN ERZURUMLULARA ÇAĞRI

Erzurum'da düzenlenen Kuzey Disiplini Dünya Gençler Kayak Şampiyonası başladı.

Kandilli Kayak Merkezi'nde gerçekleştirilen şampiyonanın ilk gününde kayaklı koşu sprint yarışlarına, 37 ülkeden toplam 383 sporcu katılırken, yarışlarda Türkiye'yi erkeklerde Hamza Dursun, Erkan Orhan, Mehmet Acar, Onur Kılıçarslan, bayanlarda ise Büşra Güneş, Ebru Ören, Hicran Akpınar ve Yonca Karademir temsil ediyor.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, yaptığı açıklamada, şampiyonanın ilk gününde kayaklı koşu sprint kategorisinde sporcuların mücadele edeceklerini söyledi.

Sprint yarışlarının her zaman ilgi çektiğini ifade eden Ayık, organizasyonun sorunsuz bir şekilde başladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bismillah dedik başladık. Allah utandırmasın. Ülkemizde kayaktaki ilk dünya şampiyonasını Erzurum'da gerçekleştiriyoruz. Sayın Bakanımız Suat Kılıç beyefendinin talimatlarıyla, genel müdürümüzün direktifleriyle en iyi şekilde hazırlandık. Bugün kayaklı koşu sprint yarışları var. Bu yarışlarda 4 erkek, 4 de bayan sporcumuz mücadele edecek. Hava çok güzel, pist muhteşem, her şey mükemmel. Sadece biraz seyircimiz eksik. Erzurum halkı artık gelsin, bizi yalnız bırakmasın."

Bu arada, yarışların sabah kısmında eleme, öğleden sonraki etabında ise final mücadelelerinin yapılacağı öğrenildi.  
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.