Kültür-Sanat Haber Girişi : 30 Haziran 2013 17:06

Erzurum'da ''Birlikten doğan muhteşem gece''

Erzurum'da ''Birlikten doğan muhteşem gece''
Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Hizmet İş Sendikası Erzurum Şubesi tarafından "Birlikten Doğan Muhteşem Gece'' programı düzenledi.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Hizmet İş Sendikası Erzurum Şubesi tarafından "Birlikten Doğan Muhteşem Gece'' programı düzenledi.

Programa Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan işçiler ve belediye yöneticileri katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi`nde yapılan "Birlikten Doğan Muhteşem Gece" adlı programın açılış konuşmasını yapan Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, altı aylık görev süreleri içerisinde yaptıkları çalışmaları anlattı.
Kadın, kültür, gençlik ve engelliler adı altında dört komite oluşturduklarını söyleyen Aksakal, komiteler aracılığıyla yapılacak işleri de tespit ettiklerini ve faaliyetlere başladıklarını söyledi.

Ücret sendikacılığı yapmadıklarının altını çizen Aksakal, "Ülkemiz büyüdükçe, iktisaden güçlendikçe refahımız hep birlikte artıyor. Bu nedenle ülkemizin 2023 vizyonunu gerçekleştirmek için daha çok çalışacağız" dedi.

Dayanışma gecesine katılmak üzere Erzurum'a gelen Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Ali Osman Kat, geceyi kültür-sanat etkinlikleri içeriğiyle birlikte düzenleyenlere teşekkür etti.

Mehmet Akif Ersoy'un hayatından çeşitli alıntıların yer aldığı tiyatro gösterimini önemli bulduğunu belirten Kat, "Biz, anlatmak istediklerimizi tiyatro yoluyla vererek yeni bir kapı aralıyoruz. Bugüne kadar sendikaların el atmadığı tiyatro gösterisini, kültürel içerikli programları böylece öne çıkarıyoruz" dedi.
Kat, yenilikleri düşünen ve bunu uygulayan bir sendika olduklarını ifade ederek, Türkiye'de ilk defa üyelerini ferdi kaza sigortası ile sigortalatan bir sendika olduklarını söyledi.

Gecede, son konuşmayı yapan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler de, bugüne kadar özellikle Büyükşehir Belediyesinde çalıştığını söylerken bir ayrıcalığı yaşamayan çalışanların kendilerinin hizmet döneminde bu farkı yaşadıklarının altını çizdi.

9 yıllık hizmet süresinde Erzurum`a kalıcı yatırımlar yaptıklarını ifade eden Başkan Küçükler, bu hizmetleri çalışanlarla birlikte gerçekleştirdiklerini söyledi ve emeğe geçenlere teşekkür etti.

Şehrin kronik hale gelmiş birçok sorununu çözmüş olmanın sağladığı motivasyonla daha ileri adımlar atmaya devam ettiklerini vurgulayan Küçükler, Büyükşehir Belediyesi olarak kültürel ve sosyal faaliyetlere de ağırlık vereceklerini anlattı. Küçükler, çalışanlardan, yapılan hizmetleri halka anlatmalarını da istedi.

Yatırımların anlatıldığı "Dünden Bugüne Belediyemiz" adlı sinevizyon gösterisinin ardından, Sanatçı Ahmet Yenilmez "Mehmet Akif Dönüyor" adlı tek kişilik tiyatro oyununu sahnelendi. Seyirciler tarafından sık sık alkış alan oyunun ardından, folklor gösterisi, Erzurum Fasıl Gurubu ile Türk Halk ve Sanat Müziklerinin icra edildiği konserler gerçekleştirildi. Gecede, ayrıca sürpriz hediye çekilişleri yapıldı.
Geceye, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken'in yanı sıra Daire Başkanları, çalışanlar ve aileleri katıldı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.