Bölge Haber Girişi : 22 Eylül 2011 12:24

Erzurum'da Hacı adaylarına seminer!..

Erzurum'da Hacı adaylarına seminer!..
Erzurum'da kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına yönelik eğitim seminerleri verilmeye başlandı.

Erzurum Ajans-Erzurum’da kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına yönelik eğitim seminerleri verilmeye başlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2011 yılı Hac kuralarında kutsal topraklara gitme hakkı kazanan hacı adaylarına yönelik eğitim seminerleri başladı. Erzurum il ve ilçe müftülükleri tarafından verilmeye başlanan eğitim seminerlerinde hac ibadetiyle ilgili detaylar anlatılıyor. 3 saat süren seminerlerde Haccın tarihçesi, ziyaret edilecek kutsal mekânlar, Haccın anlamı ve önemi, Haccın farz, vacip ve sünnetleri anlatılıyor.

Seminere katılan hacı adayları, “Allah'ın emrettiği her şeyde şüphesiz insanların dünya ve ahiret hayatı için pek çok hikmetler vardır. Bu şaşmaz gerçeğe göre haccın da pek çok hikmetleri bulunmaktadır. Bunlardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz. Her insan yaratılışı gereği yüce Allah'a karşı kulluğunu ortaya koymak ihtiyacındadır. Hac, kula, en belirgin bir şekilde yüce Allah karşısında aczini ortaya koyma, kulluğunu ifade etme ve onun verdiği nimetlere şükretme imkânı veren bir ibadettir. Çünkü hacı, mal, mülk, makam ve mevki gibi dünyevi unsurlardan sıyrılarak Allah'a yönelir. Sonsuz güç ve kudret sahibinin karşısında teslimiyetini ve bağlılığını ifade eder. Bu durum kendisine Allah'a kul olma zevkini tattırır. Farz olarak ömürde bir defa yerine getirilmekte olan hac, günahlardan arınmak için önemli bir fırsattır. Bu fırsattan gereği gibi yararlanmak için hacca ruhen ve bedenen çok iyi hazırlanmak gerekir" dediler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.