Bölge Haber Girişi : 04 Ekim 2010 00:00

Erzurum'da hedef kış olimpiyatları!..

Erzurum'da hedef kış olimpiyatları!..
25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları Delegasyon Başkanları toplantısı düzenlenen basın toplantısıyla sona erdi.

Erzurum Ajans-25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları Delegasyon Başkanları toplantısı düzenlenen basın toplantısıyla sona erdi. Palandöken Kayak Merkezi'nde bulunan Palan Otel'de yapılan basın toplantısına 2011 Genel Koorditanörü Bekir Korkmaz, FISU Denetleme Komite Başkanı Kairis Ulp, FISU Genel Sekreteri Eric Santrond, FISU Teknik Komite Başkan Yardımcısı Robert Philip, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof.Dr. Kemal Tamer, Erzurum 2011 Kış Oyunları Teknik Komite Başkanı Muhtar Kurt, katıldı.

54 ÜLKEDEN 3 BİN KATILIM

Yerli ve yabacı basın mensuplarının ilgi gösterdiği basın toplantısında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren 2011 Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, Erzurum'a 550-600 milyon lira değerinde yatırım yapıldığını söyledi. Türkiye'de artık bir zihniyet değişimi yaşandığını belirten Korkmaz, Ağrı'dan Kars'a, Van'dan Tunceli'ye kadar bütün illerde kayak merkezleri inşa edildiğini söyledi. Erzurum'da 27 Ocak 6 Şubat 2011 tarihlerinde yapılacak oyunlarda FISU rekorları kırılacağını vurgulayan Korkmaz, 54 ülkeden 3 bine yakın sporcunun Erzurum'da yarışacağını anlattı.

2011 MASKOTUNUN ADI 'KANKA'

Oyunlara hazır olunduğunu ve organizasyonda herhangi bir sorun bulunmadığını belirten Korkmaz, oyunların organize edilecek meşale koşusuyla başlayacağını belirtti. Korkmaz, oyunlar için hazırlanan maskotta yeni düzenlemeler yapıldığını da belirterek isminin de 'kanka' olarak belirlendiğini bildirdi. Basın toplantısında yapılan denetleme çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan FISU Denetleme Komitesi (CSU) Başkanı Kairis Ulp, bugüne kadar denetleme için 4 kez Erzurum'a geldiklerini söyledi.

22 ÜLKEDEN 51 DELEGE KATILDI

30 Eylülde başlayan delegasyon toplantısına 22 ülkeden 51 delegenin katıldığını ifade eden Ulp, delegelerin yaşam şartlarıyla, tesislerle ilgili bir izlenim edinmesini sağladığını, hizmetler hakkında kişisel iletişim noktalar kurulduğunu kaydetti. Erzurum'un 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunlarına hazır göründüğünü vurgulayan Ulp, Erzurum'da oyunlar rekoru kırılacağını kaydetti. Torino'da yapılan oyunlarda 50 ülke 2 bin 511 sporcunun yer aldığını Erzurum'da rekor kırılacağını belirten Ulp, bunda ücretsiz uçuşlar düzenlemenin katkısının olduğunu ifade etti.

KIŞ SPORLARINA İLGİ ARTACAK

Türkiye Üniversiteler Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, dünyanın hiçbir yerinde spor tesislerinde havaalanı ve kentin bu kadar yakın olmadığını belirtti. Erzurum'un bu konuda çok şanslı olduğunu ifade eden Tamer, organizasyonun Türkiye'nin ve Erzurum'un tanıtımı için önemli olduğunu kaydetti. Kış oyunlarına kısa bir süre kala Aralık 2010 'da Palandökende Türkiye Üniversite oyunlarını organize etmeyi planladıklarını açıklayan Tamer. Bu konuda çalışmaların sürdüğünü söyledi. Kış oyunlarına bir çok branşta katılacaklarını vurgulayan Tamer, derece konusunda bir şey söylemeyeceğini belirti. Bugüne kadar tesis olmadığı için bu tür yarışmalara hazırlanılmadığını ifade eden Tamer, bundan böyle ülke gençliğinin bu tür sporlara katılımının daha fazla olacağına inancını dile getirdi.

BÜYÜK ORGANİZASYONLAR YOLDA

Erzurum'da yapılan tesislerden etkilendiklerini anlatan FISU Genel Sekreteri Eric Santrond, kentin çok yakın gelecekte çok daha büyük organizasyonlara imza atacağını vurguladı. Erzurum'un Türkiye'de kış sporlarında merkez haline geleceğini belirten Eric Santrond, kış oyunlarının bölgenin geleceğini, insanların yaşamını ve ekonomisini etkileyeceğini bildirdi.

İNANILMAZ BAŞARI FISU

Teknik Komite Başkan Yardımcısı Robert Philip, Kanadalı olduğunu hatırlatarak, Erzurum'da yapılan tesislerden etkilendiğini belirtti. Kış oyunları için inşa edilen tesislerin olimpiyatların gerçekleştirildiği Kanada'nın Vancouver kentindeki tesislerden farkı olmadığını belirten Philip, yarışmalara 4 ay gibi bir süre kala inşaatların yüzde 95 tamamlanmasının inanılmaz bir başarı olduğunu belirtti.

800 KİŞİLİK GÖNÜLLÜ ORDUSU

Erzurum 2011 Kış Oyunları Teknik Komite Başkanı Muhtar Kurt, 800 kişilik bir gönüllü ordusuyla bu oyunlara hazırlandıklarını belirtti. 2011'de yapılacak oyunlardan sonra Erzurum'un yine önemli yarışmalara ev sahipliği yapacağını kaydeden Muhtar Kurt, 2012 Dünya Gençler Şampiyonası ile U-23 şampiyonasının da burada gerçekleştirileceğini ifade etti.

OLİMPİYATLARA İLK ADIM

Toplantıda basın mensuplarının Erzurum'un olimpiyat düzenlemedeki şansıyla ilgili sorusuna cevap veren FISU Teknik Komie Başkan Yardımcısı Robert Philip, "2011 oyunlarından sonra bırakılan miras iyi yönetildiğinde olimpiyatları da başarılı bir şekilde yapacağınıza inanıyorum. 50 bin kapasiteli stadyumlar inşa edilirse yapılamayacak bir şey değil" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.