Bölge Haber Girişi : 29 Temmuz 2011 00:31

Erzurum'da jet imamlara izin yok!..

Erzurum'da jet imamlara izin yok!..
Erzurum Palandöken Müftüsü Mustafa Baytar, camilerde Ramazan hazırlıklarının tamamlandığını açıkladı.

Erzurum Ajans-Palandöken Müftüsü Mustafa Baytar, camilerde Ramazan hazırlıklarının tamamlandığını açıkladı. Müftü Baytar, bu Ramazan'da kadın ve çocuklara cami teşviğine önem verdiklerini söyledi.

Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Palandöken Müftülüğü, bütün camileri elden geçirdi. 8 caminin halıları değiştirilirken, Palandöken Belediyesi'nin desteği ile camilerin temizliği yapıldı. Teknik aksamlardaki arızalar giderilip, Ramazan öncesinde imam açığı bulunan bütün camilere imam ataması yapıldı.

Palandöken Müftüsü Mustafa Baytar, vatandaşların huşu ve huzur içerisinde Ramazan ayını idrak edebilmeleri için bütün imkânların seferber edildiğini söyledi. Baytar, Ramazan ayı süresince bütün camilerde emekli il müftüleri, Diyanet ihtisas merkezinden hatipler ile imam hatiplerin vaaz vereceğini ifade etti. Mütfü Baytar, 30 camide ise bayanlara yönelik hafize ve kadın imam hatiplerin mukabele ve hatim okuyacaklarını da dile getirdi.

"ÇOCUKLARIMIZLA CAMİYE GİDELİM"

Ramazan ayında, kız ve erkek çocuklarının camiye alıştırılmasının önemine de değinen Palandöken Müftüsü Mustafa Baytar, cami imam hatipleriyle vatandaşlardan namaza gelip yaramazlık yapan çocuklara karşı hoşgörülü olmaları çağrısında bulundu.

Müftü Baytar, gelecek adına çocukların camiye alıştırılmasının büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Vakit namazları ve teravih namazlarına ebeveynlerin, çocuklarının ellerinden tutarak camiye gitmelerini isteyen Baytar, "Camiye giderken, 'Çocuğum yaramazlık yapar' endişesine kapılmadan ebeveynler çocuklarıyla camiye gitsin. Çocuk yaşta camiye ve namaza alışan çocuklarımız büyüyünce de bu güzel ibadetleri terketmiyor. " diye konuştu.

Müftü Mustafa Baytar, kadınların normal zamanlarda sunulan din hizmetlerinden geri kaldığını ifade etti. Baytar, Ramazan süresince kadınlara camilerin en güzel ve rahat yerlerinden olan mahfillerin tahsis edildiğini kaydetti. Kadınlara yönelik camilerde bayan din görevlilerinin hatim okuyacağına da değinen Müftü Baytar, "Camilerin mahfilleri Ramazan süresince hanım kardeşlerimize tahsis edildi. Amaç, hanım kardeşlerimizin rahat bir mekanda namaz kılmalarını temin edebilmek. " diye konuştu.

"JET İMAMLARA MÜSAMAHA YOK"

Vatandaşların teravih namazlarını huşu içerisinde kılabilmesi için imam hatiplerin uyarıldığını ve Ramazan öncesinde hizmet içi eğitiminden geçirildiğini de hatırlatan Müftü Baytar, "İmamlarımız, teravih namazını kıldırırken tadil-i erkana riayet edecekler ve hızlı namaz kıldırmaktan kaçınacaklar. Teravih namazlarında zamm-ı sure olarak namaz sureleri okunacak. Teravih namazını hızlı kıldıran imamlara müsamaha edilmeyecek. Vatandaşlarımız, namazlarını huşu içerisinde rahatça kılabilecekler. " şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.